Sezonul Copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/sezonul-copilariei-ramane-tot-timpul-deschis-la-teatrul-excelsior/

Luna florilor de cireş cu arome de vacanţă se mută la Teatrul Excelsior. Începe chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, cu un spectacol parcă anume creat pentru această sărbătoare.

Un articol de Andrada Văsii|31 mai 2013

Luna florilor de cireş cu arome de vacanţă se mută la Teatrul Excelsior. Începe chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, cu un spectacol parcă anume creat pentru această sărbătoare. 

Este vorba despre „Zâna Zorilor“. Încântătorul basm al lui Slavici, dramatizat şi regizat de Ilinca Stihi, va aduce o picătură de fericire și magie copiilor defavorizaţi de la Serviciul de Ajutor Maltez, Centrul de Zi Aurora, Fundaţia Zâna Măseluţă şi Asociaţia „Nicolae Bălcescu“.

A doua zi, pe 2 iunie, de la aceeaşi oră, în matinalul de duminică, cei mici împreună cu părinţii şi bunicii lor sunt invitaţi să fie partenerii aventurilor „Cocoşelului neascultător“.

Tot scormonind prin sipetul cu poveşti, cei de la Teatrul Excelsior au descoperit o nouă istorisire cu prinţese, flori fermecate, bondari, albinuţe şi libelule vorbitoare. Numele ei? „Hainele cele noi ale Prinţului“. Dramatizarea vine din lumea magică a lui Andersen şi va  avea două reprezentaţii speciale în dimineţile de 13 şi 14 iunie, de la ora 10.00.

Premieră cu haine noi

Premiera oficială cu „Hainele cel noi ale Prinţului“  va deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior din această toamnă. Două dintre cele mai frumoase scrieri  ale celebrului autor danez au fost reinterpretate şi puse în pagină regizorală de Ilinca Stihi şi echipa ei: compozitorul George Marcu, scenografa Luana Drăgoescu şi coregrafa Andreea Duţă.

Sfârșit de stagiune alături de un măgăruș

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior se încheie marţi, 18 iunie, cu montarea de succes „Măria Sa… Măgarul!“.  Cu toate acestea, sezonul copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior!

Foto credit: Teatrul Excelsior

04
/07
/17

Mult așteptatul blockbuster “Spider-Man Homecoming” / “Omul - Păianjen: Întoarcerea acasă” se lansează pe marile ecrane din România vineri, 7 iulie 2017. Producția Marvel Studios realizată de Columbia Pictures îi are drept protagoniști pe Tom Holland, Michael Keaton și Robert Downey Jr., în regia lui Jon Watts.

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

04
/07
/17

 „Sunt tenace, încăpăţânată, entuziastă, impulsivă, sunt, în fine, o femeie. O femeie care a ştiut să câştige succesul şi a cărei viaţă poate fi redusă la trei cuvinte: muncă, dragoste şi fantezie” – Gina Lollobrigida. Fermecătoarea divă a cinematografiei italiene împlineşte, astăzi, 91 de ani.

03
/07
/17

Povești de dragoste care s-au sfârșit în valurile mării, o lume colorată, cu arome orientale, în care s-au amestecat turci, greci, tătari, evrei și bulgari, cel mai mare port la Marea Neagră, Cazinoul, cu strălucirea lui desuetă, faleza și… marea. Constanța e orașul oprit în timp.

03
/07
/17

Prea adesea constatăm legăturile noastre spirituale cu Franța și greutatea de a-i categorisi pe unii scriitori. Sunt români? Sunt francezi? Eugen Ionescu, Emil Cioran, Tristan Tzara rămân în fibra lor intimă români, dar exprimarea le e, prin excelență, de tip franțuzesc. În cazul lui Panait Istrati (1884-1935) lucrurile sunt mai complicate.

03
/07
/17

Unul dintre cele mai îndrăznețe seriale ale anului, „Will”, o dramă neconvențională care urmărește povestea celei mai faimoase personalități din lume, William Shakespeare, va avea premiera în România, pe 13 iulie, de la ora 22.00, la postul de televiziune TNT.

03
/07
/17

Teatrul Naţional Radiofonic face un nou pas spre Integrala tetralogiei Cehov cu premiera Trei surori de Anton Pavlovici Cehov, traducerea Raluca Rădulescu, adaptarea radiofonică şi regia artistică Gavriil Pinte- spectacol difuzat în două părţi, sâmbătă, 8 iulie, partea I, respectiv duminică, 9 iulie, partea a II-a, de la ora 14, la Radio România Cultural.

03
/07
/17

Universul piesei care prinde contur (și culoare) în jurul lui Molly Sweeney s-ar putea intitula despre văzute și nevăzute. Sau despre realitate și imaginație. Nu e vorba de dihotomii ci dimpotrivă, de complementarități providențiale. La fel cum, crescute din trunchiul aceleiași povești, monologurile actorilor prind rădăcină, înmuguresc, se intersectează, devin arborescente, dând profunzime uneia dintre cele mai emoționante felii de viață. Tranche de vie. Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa. Pacienta, doctorul, soțul.

03
/07
/17

Actorul american Tom Cruise împlinește, astăzi, 55 de ani. Cruise a fost nominalizat la trei premii Oscar și a câștigat trei Premii Globul de Aur. În 2006, revista Forbes l-a desemnat cea mai puternică celebritate din lume. Tot într-o zi de 3 iulie se năștea scriitorul Franz Kafka și se stingea din viață Jim Morrison, solistul trupei The Doors.

02
/07
/17

Cehov avea un cocor care îl urma peste tot, Daniel Defoe a avut un fiu cu o vânzătoare de stridii, Joyce se temea de tunet, Dickens de lilieci și Freud de trenuri, Voltaire bea într-o singură zi 50 de cești de ceai și 20 de cafea, tatăl lui Molière a fost tapițer și al lui Baudelaire – zugrav, iar Rainer Maria Rilke a murit după ce s-a înțepat în spinul unui trandafir.

02
/07
/17

"La urma urmei, lumea e plină de rataţi. Câţi ar putea spune că şi-au văzut împlinite toate aşteptările? Poate, e chiar o lipsă de modestie să declari: sunt un ratat! Ca să devii "ratat" trebuie să fi avut nişte visuri înalte, nişte ambiţii mari." - Octavian Paler. Într-o zi de 2 iulie se năşteau scriitorii Octavian Paler şi Hermann Hesse. În aceeşai zi se stingeau din viaţă legendarul domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare, astrologul francez Nostradamus şi scriitorii Ernest Hemingway şi Vladimir Nabokov.

01
/07
/17

În cadrul Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, desfășurat la Buzău, în perioada 4 - 9 iulie 2017, publicul va avea posibilitatea de a viziona integrala Nae Caranfil, în prezența îndrăgitului regizor. Doritorii vor putea urmări pe marele ecran filmele regizate de acesta în perioada 1993 - 2016, în ordine cronologică.