Sharie Williams Band şi Narcotango, la Brasov Jazz & Blues Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/sharie-williams-band-si-narcotango-la-brasov-jazz-blues-festival/

Sharrie Williams, cotată drept una dintre cei mai buni 15 interpreţi de blues din SUA, va concerta la Braşov în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului Braşov Jazz & Blues Festival, sâmbătă, 6 decembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2014

Sharrie Williams a participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii și este supranumită prinţesa gospel-ului și blues-rock-ului. Asta pentru că reuşeşte să îmbine în concerte aceste 3 genuri muzicale.

Atuurile ei cele mai mari sunt concertele live şi spectacolele pe care şi le pregăteşte temeinic, reuşind să furnizeze un act artistic de mare calitate. Pe 5 decembrie, în cadrul aceluiași festival, revine în România, dar pentru prima oară la Brașov, trupa de tango electronic Narcotango (Argentina).

„Ideea de Narcotango, de dans ca narcotic, s-a născut din faptul că atunci când începi să dansezi tango este ca un drog, nu te mai poți opri”.

În anul 2000, Carlos Libedinsky, directorul muzical al trupei Narcotango, începe să danseze tango găsind în această experienţă un punct de cotitură în interesul său muzical. Intensitatea oferită de milonga, expresia dezvoltată de dansatori pe ringul de dans a declanşat dorinţa de a crea o punte între tradiţionalul tango şi secolul XXI. După ce în 2009 trupa a primit 2 nominalizări la Premiile Latin Grammy şi Premiile Gardel, odată cu lansarea noului album, Limanueva, Narcotango a fost nominalizată din nou la Premiile Latin Grammy 2010 pentru cel mai bun album de tango.

Despre sound-ul lor, Narcotango spun că au incorporat muzica electronică în tango-ul autentic, dând naștere unui nou sunet: „asta a fost geneza formației noastre și felul în care simțim muzica într-o manieră actuală. Tango-ul s-a răspândit între timp toată lumea, în Europa și nu numai, este ceva foarte la modă”.

În cadrul aceluiași festival vor mai concerta scoțienii de la Hidden Orchestra, Elena Mîndru, una dintre muzicienele cele mai apreciate pe scena de jazz din România şi din străinătate, Accord Vibes, Berti Barbera & Nicu Patoi, precum și grupul de blues din Pancevo (Serbia), Blue Family.

Bilete se pot achiziționa de la: Librăria Șt. O. Iosif, casa de bilete a Teatrului Sică Alexandrescu și on-line de pe www.biletebrasov.ro.

Prețul unui abonament este de 150 de lei (există un număr limitat de 100 abonamente). Prețul biletelor, în perioada de presale (până pe 15 noiembrie) este de 65 de lei pentru ziua 1 și 65 lei pentru ziua 2, iar pentru ziua 3 de 75 de lei.

După 15 noiembrie bilete vor costa 80 de lei pentru primele două zile, iar pentru ziua 3 va costa 90 de lei.Sharie Williams Band

Program Brasov Jazz and Blues Festival 2014

(Teatrul Sică Alexandrescu)

Joi 4 decembrie

ACCORD VIBES (România)

HIDDEN ORCHESTRA (Marea Britanie)

Vineri 5 decembrie

ELENA MINDRU QUARTET (România /Finlanda)

NARCOTANGO (Argentina)

Sâmbată 5 decembrie

BERTI BARBERA & NICU PATOI (România)

BLUE FAMILY (Serbia)

SHARRIE WILLIAMS BAND (SUA)

Foto: Sharie Williams Band şi Narcotango  – brasovjazz.ro

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

08
/06
/17

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio propune un concert inedit la Sala Radio, la granița între simfonic, jazz și ritmuri de tango argentinian, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști de origine greacă, Theodore Kerkezos.

05
/06
/17

În perioada 18-21 mai 2017 s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 47 ediţie a Sibiu Jazz Festival. 4 zile de concerte în aer liber cu muzică de calitate, expoziţii, jam session în bucătărie şi voie bună.

02
/06
/17

Prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene în România, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu, reunește, în perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.