ShortsUP, pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle
https://www.ziarulmetropolis.ro/shortsup-pe-10-noiembrie-in-bucuresti-la-turbohalle/

Programul ShortsUP revine pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle, cu o serie de scurtmetraje grupate sub titlul „Cu viteza luminii”. Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viaţa urbană în viteză şi un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers, informează un comunicat al organizatorilor. Începutul de sezon aduce noutăţi […]

Un articol de |23 octombrie 2012

Programul ShortsUP revine pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle, cu o serie de scurtmetraje grupate sub titlul „Cu viteza luminii”.

Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viaţa urbană în viteză şi un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers, informează un comunicat al organizatorilor.

Începutul de sezon aduce noutăţi pentru ShortsUP şi pentru felul în care publicul va interacţiona cu cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii. Dacă până acum focusul erau evenimentele lunare, din această toamnă acestea devin sezoniere, urmând ca prezenţa filmelor scurte să se intensifice pe alte medii de expunere.

Pe 10 noiembrie, la Turbohalle, startul ShortsUP se va da în ritmul filmelor scurte sub 10 minute, care au în comun personaje ce reacţionează la trepidaţia marilor oraşe. Atunci când ziua înaintează cu viteza luminii şi încurcăturile sunt pe măsură.

„Cum să-ţi păstrezi jobul de zi”(regia: Sean Frewer, Canada, 2012), un scurtmetraj care abia a intrat în circuitul festivalier, este un ghid ironic de urmat în viaţa profesională şi personală. Adaptare după povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar şi căldură, cum este munca de la 9 la 5 într-un zgârie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al poveştii, o adevărată junglă în mijlocul oraşului.

„Picătura” (regia: Léo Verrier, Franţa, 2011) este o animaţie câştigătoare de premii internaţionale printre care trofeul juriului la Anima Mundi Animation Festival şi premiul pentru cea mai bună animaţie la Cleveland International Film Festival. În prim-plan se află Jack, un personaj cel puţin ciudat, de vreme ce fură tablouri din muzee pentru a le mânca. Devoratorul de artă rămâne însă fără hrană, fiind nevoit să picteze el însuşi: o lecţie de viaţă fără predici, plină de învăţăminte şi haz.

„Pierdută şi regăsită” (regia: Sam Washington, Marea Britanie, 2011) completează, alături de alte două ore de filme, programul ShortsUP „Cu Viteza Luminii”. Comedie neagră despre o femeie care îşi pierde maşina în parcare, filmul a obţinut, între altele, premiul publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Filmele scurte sub 10 minute şi piesele Sofa Surfers de pe albumul „Superluminal” (2012), cel mai titrat album al trupei, cântate în premieră la Bucureşti, vor susţine ritmul evenimentului ShortsUP timp de patru ore. Albumul tratează aceeaşi temă ca şi filmele, a înstrăinării şi a nevoii regăsirii umanităţii într-o lume globalizată, tehnologizată, pe fugă, dominată de presiunea creşterii economice. Single-ul „World In A Matchbox”, difuzat şi de posturile româneşti de radio, a devenit deja foarte popular în Europa. Concertul va fi însoţit de spectacolul vizual al lui Timo Novotny, artistul care construieşte imaginea nonconformistă Sofa Surfers de mulţi ani.

Biletele pentru ShortsUP „Cu Viteza Luminii” se vor putea cumpăra prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 40 de lei, sau la intrare, la preţul de 50 de lei.

ShortsUP este un proiect generat de Oricum în parteneriat cu Feeder.ro, care aduce în atenţie cele mai valoroase scurtmetraje din lume. ShortsUP îşi propune să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurt metraj printr-o platformă de expunere unică, ce îmbină cinema-ul cu alte arte conexe.

Sursa: Mediafax

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

06
/12
/16

Asociația de părinți PRO MUSICA „Tudor Ciortea”, în colaborare cu Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, organizează vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 18.00, la Sala PATRIA din Brașov, concertul caritabil intitulat „Muzică de poveste”.

06
/12
/16

Un șir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti o perioadă efervescentă.

06
/12
/16

Trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană. Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, miercuri, 7 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

Abonamentele la Festivalul ”George Enescu” 2017 pentru seriile ”Recitaluri şi Concerte Camerale” şi ”Mari Orchestre” s-au epuizat într-un timp record – aproximativ 30 de secunde, respectiv 10 minute – de la punerea lor în vânzare, care a avut loc în această dimineaţă, de la ora 10.00.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

04
/12
/16

Pe 7 decembrie, la Sala Radio, trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).