Simona Halep și Traian Berbeceanu – ediţii speciale Garantat 100%, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/simona-halep-si-traian-berbeceanu-editii-speciale-garantat-100-la-tvr-1/

În miez de vară, realizatorul Cătălin Ştefănescu ne propune două ediţii speciale ale emisiunii Garantat 100%, una cu Simona Halep, campioana de la Wimbledon, cealaltă cu fostul ofiţer al Poliţiei Române, Traian Berbeceanu.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2019

Pe 17 august, la TVR 1, Cătălin stă de vorbă cu fostul comisar-şef Traian Berbeceanu, care a scris o carte spectaculoasă şi tulburătoare, despre corupţie, justiţie, încredere în instituţiile statului, puterea de a crede în comunitate şi în valorile ei.

O zi mai tarziu, duminică, 18 august, de la ora 21.00, câştigătoarea din acest an a Turneului de tenis de la Wimbledon, românca Simona Halep, povesteşte, tot la TVR 1, despre provocări personale pe care le-a depăşit cu succes, despre câştigarea turneului de la Wimbledon şi despre dorinţa ei de a merge mai departe.

„De ce două ediţii speciale înaintea începerii sezonului de toamnă al emisiunii Garantat 100%? Foarte simplu. Pentru că sunt subiecte de actualitate care, sperăm noi, prezintă interes pentru publicul din România, acum, chiar în aceste zile. În mijlocul unei stări de spirit în care domină emoţia şi neliniştea, pe fondul unor evenimente politice şi sociale care produc revoltă şi dezamăgire, credem că prind bine câteva întâlniri cu compatrioţi care ne inspiră, ne insuflă speranţă şi încredere în viitor”, explică gazda şi realizatorul emisiunii, Cătălin Ştefănescu, demersul său.

„Sunt două poveşti de viaţă, nelipsite de confesiuni şi pline de relatări ale unor momente de depăşire a unor obstacole foarte dificile. Sunt două întâlniri cu oameni care ne vorbesc despre speranţă şi despre forţa asumării demnităţii. Am convingerea că a urmări aceste întâlniri, acum, nu abate atenţia de la ceea ce se întâmplă în jurul nostru ci, dimpotrivă, ne poate face să privim şi din alte perspective momentul pe care societatea românească îl traversează. Faptul că suntem în vacanţă nu înseamnă că ne luăm liber şi de la preocuparea faţă de lumea în care trăim”, a adăugat Cătălin.

„Radiografia unei mârşăvii judiciare”, cu Traian Berbeceanu, la Garantat 100%

Aşadar, sâmbătă, 17 august, ora 21.00, la TVR 1, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu fostul ofiţer al Poliţiei Române, Traian Berbeceanu, cel care a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire.
Traian Berbeceanu a publicat o carte profund tulburătoare, cu titlul Radiografia unei mârşăvii judiciare. Un profesionist din elita Poliţiei Române (în 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România), la apogeul carierei sale – după cazuri grele rezolvate, destructurări de bande de traficanţi, operaţiuni la fel de spectaculoase precum cele pe care le vedem în filme –

Catalin Stefanescu si Traian Berbeceanu_Garantat_TVR 1

se trezeşte, într-o dimineaţă, reţinut şi apoi arestat. O carieră ce se dovedea excepţională se prăbuşeşte instantaneu, o familie şi un grup de prieteni trec prin câţiva ani de calvar.

Invitatul lui Cătălin Ştefănescu vorbeşte în ediţia specială a emisiunii Garantat 100% de sâmbătă, 17 august, despre lucruri care ne frământă şi ne privesc pe toţi: percepţia asupra corupţiei, a instituţiilor statului, a siguranţei cetăţeanului, nevoia de informare corectă şi datoria fiecăruia dintre noi de a lupta pentru aflarea adevărului şi pentru demnitate. Fostul ofiţer al Poliţiei Române povesteşte pe larg despre încercările grele prin care a trecut, dar şi despre credinţa sa în faptul că, în cele din urmă, justiţia funcţionează. Care este preţul acestei lupte pentru păstrarea demnităţii şi aflarea adevărului? Câteva dintre aceste lucruri se pot afla în ediţia specială a emisiunii Garantat 100%, iar cele mai multe se regăsesc în cartea pe care Traian Berbeceanu a scris-o. Un volum lansat la începutul lunii august şi ale cărui ecouri încă se propagă în spaţiul public de la noi.

Singurul interviu al câştigătoarei de la Wimbledon 2019 – la TVR 1, în emisiunea Garantat 100%

Duminică, 18 august, de la ora 21.00, la TVR 1, campioana Simona Halep povesteşte despre trăirile pe care le-a traversat în timpul turneului de la Wimbledon, pe care şi l-a adjudecat în premieră şi de-a lungul căruia a pierdut un singur set, în faţa Mihaelei Buzărnescu.

Lucruri mai puţin văzute, detalii ale competiţiei, strategii ale adversarelor, dar mai ales despre felul în care s-a mobilizat Simona în acest turneu aflăm în ediţia specială Garantat 100% de la TVR

Simona Halep si Catalin Stefanescu, Garantat, TVR 1

1. „Procesele interioare, ambiţia, dorinţa de performanţă, dar şi o anumită formă de seninătate, descoperirea plăcerii autentice de a te bucura de ceea ce faci sunt provocări despre care Simona vorbeşte pe larg şi în care ne putem regăsi cu toţii. Marea noastră campioană vorbeşte despre echipa din jurul ei, despre partea nevăzută a antrenamentelor şi etapelor de pregătire a turneelor în care joacă. Nu în ultimul rând, cu generozitate, Simona Halep deschide şi o cale prin care ne lasă să vedem o bună parte din viața ei personală. O viaţă personală şi o intimitate la care şi ea, la rândul ei, are tot dreptul, la fel ca fiecare dintre noi” – Cătălin Ştefănescu, realizator Garantat 100%, la TVR 1.

Despre Garantat 100%

Ajunsă la cel de-al 39-lea sezon, emisiunea „Garantat 100%” ne-a oferit întâlniri memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii, de la actori şi muzicieni celebri, la scriitori de talie mondială, oameni de cultură sau ştiinţă, militanţi ai societăţii civile, sportivi cu care ne mândrim etc. De-a lungul celor aproape 20 de ani de „Garantat 100%”, printre interlocutorii lui Cătălin Ştefănescu s-au numărat: Ethan Hawke, Robert Wilson, Armand Assante, Amos Oz, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Marcel Iureş, Gică Hagi, Simona Halep, Cristina Neagu etc.

Foto: Simona Halep, Traian Berbeceanu si Catalin Stefanescu – tvr.ro

14
/02
/21

Biografiile au întotdeauna enigmele lor. Când sunt privite prin prisma amintirii, celebre sau anonime, ființele umane nu se dezvăluie niciodată întru totul. Ion Andreescu, pictorul care a împărțit aceeași epocă cu Mihai Eminescu, este unul dintre exemple. Creator important, el rămâne totuși un necunoscut pentru posteritate.

12
/02
/21

Expoziția „Povești de iubire”, dedicată îndrăgostiților și tuturor romanticilor, va fi deschisă între 12-28 februarie în zona Peek and Cloppenburg (etaj 1) și îi va purta pe vizitatori într-o călătorie în istoria intimă a României. Tot aici, curioșii vor avea ocazia să-și facă fotografii la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 […]

11
/02
/21

Nu tot timpul lucrările de artă stau cuminți, pe pereții muzeelor și în spațiile de expunere special gândite, așteptând publicul avizat să le facă o vizită. Câteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mânecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți. Cam de acest fel sunt lucrările expuse la micuța galerie neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol nr. 53, care a pregătit în luna februarie doua expoziții care întorc privirile.

08
/02
/21

O nouă expoziție propusă de spațiul expozițional Arbor.art.room îi va seduce cu siguranță, începând din această săptămână, pe iubitorii de artă şi frumos din Capitală. Joi, 11 februarie 2021, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr și original, Giuliano Nardin, expoziție intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).