Spectacole cu casa închisã la operã
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-cu-casa-inchisa-la-opera/

Opera Naţională Română Iaşi anunţă că s-au epuizat biletele la cele trei reprezentaţii din prima lună a anului 2013, respectiv:   20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tăbăcaru Hogea. Interpretează soliştii, orchestra, corul şi ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul MuzicalNae Leonard Galaţi). Liliacul – libretul de Karl Haffner şi Richard […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Opera Națională Română Iași anunță că s-au epuizat biletele la cele trei reprezentații din prima lună a anului 2013, respectiv:

 

20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tăbăcaru Hogea.

Interpretează soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul MuzicalNae Leonard Galați).

Liliacul – libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela Le Reveillon de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874. În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România.

 

24 ianuarie 2013, opera Les Indes galantes, Jean Philippe Rameau, regia Andrei Șerban.

Opera barocă a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, fiind montată pentru prima dată în România de renumitul regizor Andrei Șerban. „Indiile Galante” a fost desemnat spectacolul anului la secțiunea Opera, în cadrul Galei Premiilor VIP. De asemenea, regizorul Andrei Șerban a fost premiat pentru concepția artistică a spectacolului.

 

27 ianuarie 2013, Troienele, după Euripide, regia Andrei Șerban.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Din distribuție fac parte artiștii (soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului) Operei Naționale Române Iași, 21 de actori și 8 copii din corul „Juniorii Operei”. 

Spectacolele au loc în Sala Mare a Teatrului Național Iași, de la ora 18.30.

 

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.

29
/08
/23

Competiția Internațională de Lungmetraj a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF), dedicată filmelor cu o dimensiune experimentală care abordează într-o manieră inovatoare convențiile limbajului cinematografic, revine cu titluri semnate de cei mai apreciați cineaști emergenți ai momentului.

29
/08
/23

Spiritul generozității prin muzică se multiplică pe perioada Festivalului Internațional George Enescu printr-o mulțime de evenimente conexe organizate de parteneri de tradiție ai Artexim, în 12 orașe din toată țara dar și în locații din București. Pe lângă concerte și recitaluri, programele includ proiecții de film, expoziții și o inedită instalație artistică cu elemente de realitate augmentată.