Spectacole de operă și balet, în luna mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-opera-si-balet-in-luna-mai/

De la spectacole de balet contemporan la montări ale unor opere clasice de Verdi sau Puccini, Opera Naţională Bucureşti vă invită luna aceasta la o serie de spectacole emoţionante.

Un articol de Liliana Matei|1 mai 2014

Vineri, 2 mai, ora 19.00: ,,Aida”
Printre lucrările de operă ale lui Verdi care au trecut testul timpului se află și „Aida”, a cărei temă exotică aduce în atenție incredibila poveste de dragoste dintre Aida, prințesă de origine etiopiană, și Radamès, general al armatei egiptene.

Sâmbătă, 3 mai:
ora 19.00: ,,Femei”, un balet de Gheorghe Iancu

ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Harap Alb”
Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani și se desfășoară la sediul Operei Naționale București, într-un spațiu special amenajat pentru cei mici.
Biletul pentru atelier este valabil doar împreună cu biletul la spectacol al părintelui sau însoțitorului.

Duminică, 4 mai:
ora 18.30: ,,Oedipe”

ora 18.30 Atelier pentru copii ,,Harap Alb”

Miercuri, 7 mai, ora 19.00: ,,Rigoletto”, în regia lui Stephen Barlow

Vineri, 9 mai, ora 19.00: ,,Corsarul”

Sâmbătă, 10 mai, ora 20.00: ,,Dunas” (eveniment găzduit)
JTI Romania vă invită la cea de-a cincisprezecea ediție a Întânirilor JTI. În acest an, artiștii dansatori și coregrafi Maria Pagés și Sidi Labri Cherkaoui vor susține spectacolul ,,Dunas”.

Duminică, 11 mai
ora 19: ,,Lacul Lebedelor”
ora 19: Atelier pentru copii ,,Lacul Lebedelor”

Miercuri, 14 mai, ora 11: ,,Motanul încălțat”, Operă în trei acte pentru copii de Cornel Trăilescu

Vineri, 16 mai, ora 19.00: ,,Don Giovanni”

Sâmbătă, 17 mai
ora 19.00: ,,La Traviata”
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Pinocchio”

Duminică, 18 mai
ora 19.00: ,,Corsarul”
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Pinocchio”

Vineri, 23 mai, ora 18.30: ,,Lohengrin”, de Wagner
Povestea misteriosului cavaler Lohengrin, din mitologia germană, ce părăsește Imperiul Graalului pentru lumea pământească, dar care, dezamăgit de aceasta, se întoarce în lumea lui, l-a fascinat pe Richard Wagner, care a scris opera „Lohengrin” în 1845.

Sâmbătă, 24 mai
ora 19.00: ,,Nunta lui Figaro”, de Mozart
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Cenușăreasa”

Duminică, 25 mai
ora 19.00: ,,Lacul Lebedelor”
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Cenușăreasa”

Joi, 29 mai, ora 19.00: ,,Madama Butterfly”
Simbol al iubirii sacrificate de indiferență și egoism, „Madama Butterfly” de Puccini – ce aduce în atenție emoționanta poveste de dragoste dintre gheișa Cio-Cio-San și americanul pe nume Pinkerton – a fost inspirată de povestirea „Madame Butterfly”, a americanului John Luther Long, precum și de romanul cvasi-autobiografic al francezului Pierre Loti, „Madame Chrysanthème”.

Foto: Opera Națională București

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.