Spectacole pe care le putem vedea la Teatrul Metropolis la finalul lunii noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-pe-care-le-putem-vedea-la-teatrul-metropolis-la-finalul-lunii-noiembrie/

Până la finalul lunii noiembrie, Teatrul Metropolis din Bucureşti vă aşteaptă la 4 spectacole de excepţie în care joacă actori precum Oana Pellea, Mihai Gruia Sandu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Sorin Miron, George Costin şi Andrei Huţuleac.

Un articol de Liliana Matei|20 noiembrie 2021

Miercuri, 24 noiembrie 2021, 19:00

DOUĂ LINIUŢE de Lia BugnarSALA CENTENAR

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!

Text și regie de Lia Bugnar

Cu: Marius Manole / Alexandru Nedelcu, Medeea Marinescu / Alina Rotaru, Irina Antonie, Lia Bugnar, Radu Romaniuc, Cătălin Babliuc, Anghel Damian,  Alexandru Nagy,  Şerban Gomoi

Durată: 2h

„Se râde despre tragedii personale, un prezervativ și o rochie au opinii pregnante iar emoțiile sunt adesea extrem de greu de categorisit. Rezultatul? Depinde nu doar de regizoare și actori, ci și de bagajul cu care vine fiecare spectator.” (Cristina Enescu Aky)

Citiți integral în Ziarul Metropolis 

   

  

Joi, 25 noiembrie 2021, 19:00

7 DINTR-O LOVITURĂ de Lia Bugnar SALA CENTENAR

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!

Text și regie de Lia Bugnar

Cu: Maria Obretin, Marius Manole / Alexandru Nedelcu, Andrei Runcanu, Alexandru Bogdan, Cătălin Babliuc, Anghel Damian, Alina Rotaru / Alexandra Sălceanu, Letiţia Vlădescu, Lia Bugnar

Durată: 1h 45 min

„Trăim în vremea lui „vrem totul acum, şi din ce în ce mai mult”. Vreţi asta şi la teatru? Se rezolvă, la Teatrul Metropolis. „7 dintr-o lovitură” vă oferă… orice vreţi să înţelegeţi. Dincolo de povestea cu mult umor nonşalant a unei emisiuni TV care nu e ce pare, e un spectacol despre noi vs ceilalţi şi despre perfecţiunea pe care toţi o vrem şi nimeni nu o are.” (Cristina Enescu Aky)

Citiți integral în Ziarul Metropolis

  

  

Duminică, 28 noiembrie 2021, 18:00

MĂ TOT DUC, adaptare după William Shakespeare, Marc Dore etc. SALA CENTENAR

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 12 ani!

Cu: Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu

Durată: 1h 30 min

„Vă tot vine să vă duceţi, doar e vară, aşa-i? Iată o destinaţie frumoasă tare pentru următoarea stagiune a Teatrului Metropolis, una creatoare de zâmbete: spectacolul „Mă tot duc”, în care magicienii Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu creează din (mai) nimic+ două nasuri roşii o călătorie pitorească prin meandrele unei relaţii.” (Cristina Enescu Aky)

Citiți integral în Ziarul Metropolis

  

  

Marți, 30 Noiembrie 2021, 18:00

COLIVIA CU NEBUNE, Jean Poiret – SALA CENTENAR

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani!

În românește de Adrian Solomon

Dramaturg: Adrian Nicolae

Versiune scenică de Victor Ioan Frunză

Coregrafia: KRISTA SANDU

Direcția muzicală: CSIBI ANDREEA

Decorul și costumele: ADRIANA GRAND

Direcția de scenă: VICTOR IOAN  FRUNZĂ 

Cu: Sorin Miron, George Costin, Codrin Boldea, Andrei Redinciuc, Voicu Aaniței,  Andrei Huțuleac, Alexandru Pavel, Carol Ionescu, Tudor  Cucu Dumitrescu, Adrian Nicolae, Alin Florea, Corina Moise, Alexandra Colci / Ana  Crețu, Nicoleta  Hâncu, Petronela Purima

Durată: 2h45 min (cu pauză)

„Un text irezistibil, deopotrivă provocator şi relaxant, o echipă de actori ca o avalanşă de comedie şi interpretare spumoasă, un spectacol care nu poate decât să cucerească. La Teatrul Metropolis, „Colivia cu nebune”, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.” (Cristina Enescu Aky)

Citiți integral în Ziarul Metropolis

30
/11
/21

Ce cadou de Crăciun poate fi mai potrivit decât o carte bine aleasă? Nu trebuie să mai cauți cartea posibilă pentru persoana probabilă! De Sărbători, Curtea Veche Publishing face cumpărăturile pentru cei dragi cât se poate de simple: între 29 noiembrie și 15 decembrie 2021, pe curteaveche.ro sunt cărți cu până la la 50% reducere pentru mame, bunici, tătici, pitici, jumătatea mai bună, prieteni sau colegi.

30
/11
/21

Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB și Teatrul Metropolis organizează, în perioada 2-4 decembrie 2021, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internaţional al Școlilor de Teatru (FIST).

30
/11
/21

Opera Națională București prezintă pe 1 decembrie, ora 18:30, în Foaierul Galben spectacolul dedicat Zilei Naționale a României. În programul serii se vor regăsi un recital de piese românești în interpretarea soliștilor acompaniați de pian și „Dixtuorul pentru suflători în re major op. 14” de George Enescu în interpretarea ansamblului de suflători al Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.

29
/11
/21

În prima jumătate a lunii decembrie, Teatrul Metropolis v-a pregătit 8 spectacole (în 12 reprezentații) ca tot atâtea cadouri pentru toate gusturile: comedii legendare și autohtone, spectacole neașteptate, tinere talente sub bagheta lui George Ivașcu, dramolete care stârnesc zâmbete și multe momente de descrețire a frunților și sufletelor.

29
/11
/21

„Muzică clasică așa cum nu ați mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern și jazz” – este invitația pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 și 14 decembrie, la Brașov și la București.

29
/11
/21

Teatrul de Comedie în parteneriat cu Fundația Culturală artEST anunță premiera națională a spectacolului VISUL AMERICAN (Drinking in America) de Eric Bogosian, un spectacol de Iarina Demian, cu Tudor Chirilă, o echipă de mult consacrată. Primele spectacole vor avea loc în datele de 2, 3, 4, 5, 9, 14, 15 și 18 decembrie, la Sala Radu Beligan.