4 spectacole savuroase, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-spectacole-savuroase-la-teatrul-metropolis/

Împotriva melancoliei de noiembrie, vă propunem 4 spectacole reconfortante de la Teatrul Metropolis. Efect garantat!

Un articol de Cristina Enescu Aky|5 noiembrie 2019

Iată o selecție de „tratamente” pentru o terapie culturală potrivită serilor din această perioadă, când poveștile de teatru bune, actorii inspirați și montările interesante pot fi un tonic (sau, după caz, un relaxant) ideal.

Colivia cu nebune

de Jean Poiret, direcția de scenă Victor Ioan Frunză

O nebunie copleșitor de amuzantă cu drag queens, dramolete și intrigi de tot hazul. Efect terapeutic: haz nebun și în hohote. O familie cu doi soți (la masculin). un business artistic de mare artă și mult show, cei mai cuceritori travestiți și o poveste despre întâlnirea cu mult „auăleu” dintre lumi cu principii opuse: tradiționaliștii și lumea LGBTQ. Nu vă speriați, e de bine la sfârșit, iar până atunci veți vedea mult show, musical, travesti-uri (și bărbați care merg pe tocuri cu mult stil), o scenografie interesantă și o distribuție incredibil de potrivită (foto sus).

Scenografia și costumele Adriana Grand. Din distribuție: Sorin Miron, George Costin, Codrin Boldea, Voicu Aaniței, Andrei Huțuleac, Corina Moise. Mai multe informații aici.

Jake și femeile lui

de Neil Simon, regia Claudiu Goga

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat, care mai e și scriitor, dar și despre cât de năstrușnică și (pentru alții, cel puțin) teribil de comică poate fi relația dintre imaginația și realitatea unui bărbat.

Jake e, probabil, unul dintre rolurile care îi vin cel mai „mănușă” lui Ștefan Bănică. Printre multiplele femei din viața lui, sora-pacoste a lui Jake (interpretată de Carmen Tănase) reușește un rol irezistibil și de un umor pentru care (în cazul improbabil în care nu o cunoașteți deja pe această actriță versată din alte multe spectacole și seriale TV) îi veți deveni cu siguranță fani. Mai multe informații aici.

Mă tot duc

adaptare după W. Shakespeare, Marc Dore etc. Cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu

Un spectacol cu doi clovni, două nasuri roșii și o mare de suflet, candoare, emoții de tot felul (și toate pe viu). Un spectacol despre care nu se poate spune exact „despre ce e” – dacă vreți un fir narativ strict, dar care în mod sigur vă va face să zâmbiți. De fapt e despre călătoria unui om spre celălalt, despre călătoriile noastre împreună prin viață și prin prietenie, prin eșecuri și triumfuri – toate pasagere, și în primul rând despre cât de mult mai faină e viața când include ghidușii poznașe și capacitatea de a râde – de tine, de mine, de amândoi laolaltă. Un spectacol-bucurie și emoție, pur și simplu. Dacă n-ați mai zâmbit de mult, din suflet, atunci acesta e spectacolul potrivit. Mai multe informații aici.

Domnul Ibrahim și florile din Coran

de Eric-Emmanuel Schmitt, regia Chris Simion-Mercurian

Încă unul din captivantele texte ale lui E.E. Schmitt și o montare cu o distribuție care chiar și numai de pe afiș anunță un spectacol cel puțin interesant: Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonț/Gavril Pătru, Lia Bugnar. Un spectacol multi-premiat despre un băiat candid și plin de viață, un băcan arab înțelept, bonom și hazliu, doi părinți extrem de umani în defectele lor și o călătorie inițiatică de descoperire a propriei identități și a lumii. Nu lipsesc două prostituate cu suflet, umor și o călătorie cât o viață. Scenografia: Maria Miu. Mai multe informații aici.

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat: Jake și femeile lui.

Foto: Teatrul Metropolis

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.