Spectacolul de dans „Dorian“ ajunge la Craiova şi la Ploieşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-de-dans-dorian-ajunge-la-craiova-si-la-ploiesti/

DORIAN – cea mai recentă producţie a Asociaţiei Culturale Control N – a fost văzut în Bucureşti la UNTEATRU (30, 31 octombrie şi 1, 2 noiembrie) şi în Timişoara la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”, Sala 2.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2016

Spectatorii au fost captivați de universul puternic senzorial creat prin dans contemporan, cu o regie și coregrafie semnate de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor George-Albert Costea, de muzica originală compusă de Mihai Dobre și de proiecțiile multimedia realizate de Iulia Rugină, Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu și Mizdan. Atmosfera pre-apocaliptică a învăluit sălile pline de la UNTEATRU și de la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, iar ultima zi din viața lui Dorian, urmărită moment cu moment de-a lungul celor 60 de minute ale spectacolului, a creat un puternic impact asupra celor prezenți.

După București și Timișoara, DORIAN va fi itinerat în alte două orașe: Craiova și Ploiești. Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova (14 și 15 noiembrie, ora 19:00) și Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești (21 și 22 noiembrie, ora 18:30) vor găzdui întâlnirea publicului cu George Albert Costea și personajul pe care îl creează – Dorian.

Spectacolul îl urmărește pe Dorian, un bărbat care își trăiește viața singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporație și pereții apartamentului său. Pe 5 octombrie 2016, la ora 8:00, află că în 24 de ore va veni sfârșitul lumii. Hotărăște să își trăiască ultimele momente de viață închis în apartamentul său, trecând de la rutină, la panică și ajungând până la liniște și acceptare – acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert și un viitor apocaliptic.

dorian_foto-credit-adi-bulboaca

”Emoțiile lui Dorian sunt mereu și alte noastre, ale echipei care îl însoțește la fiecare reprezentație. Cele 6 întâlniri cu publicul de până acum au fost intense. Atât pentru George, cât și pentru noi. Există un anumit tip de liniște profundă, de calmare a publicului la fiecare spectacol. Pare că întreaga sală se scufundă în stările și gândurile lui Dorian. Până la capăt. Iar acolo, la capăt, sunt mai multe întrebări cu care spectatorii pornesc pe drumul spre casă. Tăcuți și atenți la ideea unui posibil sfârșit de lume.”, Oana Răsuceanu despre DORIAN și despre primele reprezentații ale spectacolului.

Mai multe detalii despre DORIAN – spectacol de dans contemporan – găsiți pe site-ul asociației: www.controln.ro.

Foto: Adi Bulboacă

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio va susţine un concert dedicat francofoniei, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a. Din program, Din program: Ciprian Porumbescu, Maurice Ravel, Franz Schubert (Simfonia nr. 6)

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la un concert dedicat FRANCOFONIEI, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a, în contextul în care invitat de onoare al târgului în 2015 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

10
/11
/15

Prima ediție a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 și 15 noiembrie, în mai multe spații din București, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în fața publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziții foto, proiecții de film și concerte.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

09
/11
/15

"Omul pernă"- o comedie neagră cu accente de thriller noir - are premiera pe 12, 13 și 14 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul Act din București. Este un proiect realizat de Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crișan și finanțat de ArCuB prin programul cultural "Ești Bucuresti" 2015.

09
/11
/15

Compania braziliană Hiato vine pentru prima dată la București cu spectacolul „Grădina”, producție care a mișcat profund publicul din Europa, Statele Unite și America Latină. Scrisă și regizată de tânărul creator brazilian Leonardo Moreira, „Grădina” este o meditație melancolică despre ultimul secol, așa cum este el văzut prin ochii membrilor unei familii obișnuite - din epoca interbelică și până la epoca Facebook.