Spectacolul „Noi nu!”, al Teatrului Național din Turda, transmis live
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-noi-nu-al-teatrului-national-din-turda-transmis-live/

Din cauza situaţiei epidemiologice create la nivel naţional şi ca urmare a deciziei luate la nivel local de suspendare a evenimentelor şi spectacolelor instituţiei pe perioada 9-31 martie 2020, Teatrul Naţional Aureliu Manea din Turda va transmite live un spectacol din repertoriu.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2020

Sâmbătă, 14 martie, de la ora 19.00, spectacolul din repertoriul teatrului, „Noi nu!”, de Andreea Radu, regia Laura Moldovan, va fi transmis live pe TurdaTv. Transmisia va fi preluată și difuzată și  pe pagina de Facebook a teatrului.

„De multe ori am spus că un teatru fără public este un teatru ce nu poate exista. Trebuie să fim conectați cu publicul nostru, cu cei ce ne iubesc și îi iubim. Noi nu am oprit activitatea teatrului. Repetăm și ne pregătim pentru vremurile în care vom avea voie să ne reîntâlnim cu dumneavoastra și să ne îmbrățișăm din nou. Până atunci ne putem conecta virtual. Este un experiment această transmisie live și sperăm să se realizeze și tehnic așa cum ne-am propus”, a declarat managerul Teatrului Național din Turda.

„Noi nu!”, spectacol social văzut prin ochiul adolescentului, dezbate problematica școlii, creând un spațiu de discuții despre realitate și disputa dintre generații. Liceenii spectacolului care vor juca sunt: Ingrid Neacșu, Miky Paicu, Valentin Oncu, Amalia Popa, Raluca Eremei Bîrză, George Sfetcu, Anca Markos, Călin Mihail Roajdă.

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, intrați în premieră, în contact virtual cu actorii Teatrului Național Aureliu Manea

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.