Spectacolul „Noi nu!”, al Teatrului Național din Turda, transmis live
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-noi-nu-al-teatrului-national-din-turda-transmis-live/

Din cauza situaţiei epidemiologice create la nivel naţional şi ca urmare a deciziei luate la nivel local de suspendare a evenimentelor şi spectacolelor instituţiei pe perioada 9-31 martie 2020, Teatrul Naţional Aureliu Manea din Turda va transmite live un spectacol din repertoriu.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2020

Sâmbătă, 14 martie, de la ora 19.00, spectacolul din repertoriul teatrului, „Noi nu!”, de Andreea Radu, regia Laura Moldovan, va fi transmis live pe TurdaTv. Transmisia va fi preluată și difuzată și  pe pagina de Facebook a teatrului.

„De multe ori am spus că un teatru fără public este un teatru ce nu poate exista. Trebuie să fim conectați cu publicul nostru, cu cei ce ne iubesc și îi iubim. Noi nu am oprit activitatea teatrului. Repetăm și ne pregătim pentru vremurile în care vom avea voie să ne reîntâlnim cu dumneavoastra și să ne îmbrățișăm din nou. Până atunci ne putem conecta virtual. Este un experiment această transmisie live și sperăm să se realizeze și tehnic așa cum ne-am propus”, a declarat managerul Teatrului Național din Turda.

„Noi nu!”, spectacol social văzut prin ochiul adolescentului, dezbate problematica școlii, creând un spațiu de discuții despre realitate și disputa dintre generații. Liceenii spectacolului care vor juca sunt: Ingrid Neacșu, Miky Paicu, Valentin Oncu, Amalia Popa, Raluca Eremei Bîrză, George Sfetcu, Anca Markos, Călin Mihail Roajdă.

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, intrați în premieră, în contact virtual cu actorii Teatrului Național Aureliu Manea

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

03
/02
/15

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naționalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

03
/02
/15

Primul concert din februarie susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”.

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

03
/02
/15

Pentru că sunt la modă topurile de tot felul, m-am gândit să vă propun și eu unul. Este vorba de topul greșelilor pe care le întâlnesc des în scris și în vorbire.

03
/02
/15

„M-am îndrăgostit, pur şi simplu. Era frumoasă, cu sufletul curat, deşteaptă, cu picioarele pe pământ, gospodină. Am iubit-o şi o iubesc. Mihaela (n.r. Tonitza – soţia actorului, care s-a stins din viaţă în 2010) a fost şansa mea. Şi cu asta am spus totul.“ - Ştefan Iordache. Într-o zi de 3 februarie (1941) se năştea actorul Ştefan Iordache, unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film și televiziune.

02
/02
/15

Nelson Freire, ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniștii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenția publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaștere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în față luna aceasta.

02
/02
/15

Prima săptămână din februarie aduce pe scenă trei spectacole excepționale, în regia lui Silviu Purcărete: „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, pe 3 februarie, „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, pe 4 februarie și „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, pe 5 februarie.