Spectacolul Operei timisorene ‘Faust’, cel mai premiat la Gala Premiilor pentru spectacolul muzical
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-operei-timisorene-faust-cel-mai-premiat-la-gala-premiilor-pentru-spectacolul-muzical/

Opera Naţională Română din Timişoara a triumfat la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, unde producţia cu opera ‘Faust’, de Charles Gounod, a cucerit cele mai importante trofee. Operei Naţionale Române din Timişoara i-au fost decernate cele mai râvnite patru premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol – ‘Faust’; Premiul pentru cea mai bună […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Opera Naţională Română din Timişoara a triumfat la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, unde producţia cu opera ‘Faust’, de Charles Gounod, a cucerit cele mai importante trofee.

Operei Naţionale Române din Timişoara i-au fost decernate cele mai râvnite patru premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol – ‘Faust’; Premiul pentru cea mai bună regie – Mario de Carlo (Italia), pentru spectacolul ‘Faust’; premiul pentru scenografie&design costume – Mario de Carlo, spectacolul ‘Faust’; Premiul pentru cea mai bună coregrafie – Răzvan Mazilu, spectacolul ‘Faust’.

”Devenită una dintre cele mai prestigioase platforme naţionale de recunoaştere a valorii artistice şi de promovare a elitei autentice, gala de premiere dedicată exclusiv lumii operei, operetei, musicalului şi baletului a fost fondată, în urmă cu patru ani, de revista VIP, fiind, din 2010, iniţiatoarea Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical, o campanie ce reuneşte evenimentele majore ale stagiunii româneşti’, au anunţat, marţi, reprezentanţii instituţiei lirice timişorene.

Ediţia 2012 a Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului s-a desfăşurat luni, la Opera Naţională Bucureşti. Ceremonia organizată de revista VIP şi de Fundaţia Amfiteatru i-a avut amfitrioni pe Irina Iordăchescu şi pe Eusebiu Ştefănescu.

Distincţiile le-au fost înmânate laureaţilor, maestrul Corneliu Murgu, directorul Operei Naţionale Române din Timişoara, şi regizorul Mario de Carlo fiind prezenţi la evenimentul din Bucureşti.

Eveniment grandios, spectacolul cu opera ‘Faust’ a avut premiera pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara în data de 10 octombrie, în deschiderea stagiunii 2012/2013.

Sursa: Agerpres

14
/03
/17

Teatrul Național București vă invită la conferința susținută de Andrei Pleșu, cu titlul „Veselul Caragiale?”, la Sala Studio, 19 martie 2017, ora 11.00. În urmă cu mai bine de zece ani, Andrei Pleșu susținea prima sa conferință la Naționalul bucureștean, captivând publicul cu un cuceritor discurs Despre inimă.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

14
/03
/17

O știm și o îndrăgim din “Saltimbancii (1981) – adaptarea nuvelei lui Cezar Petrescu "Fram, ursul polar" -, din „Iarna Bobocilor” (1977), din „Pruncul, Petrolul şi Ardelenii” (1981), din „Faleze de nisip” (1983) și din multe alte filme. Anul trecut, la două decenii de la retragerea din viața publică, actrița a primit premiul de excelenţă la cea de-a 15-a ediţie a TIFF. Carmen Galin împlinește, astăzi, 71 de ani!

14
/03
/17

În era internetului și a vieții trăite pe fast-forward, TimeAholics de Bogdan Capșa e, din punctul meu de vedere, un spectacol absolut necesar pentru tânăra generație. O combinație echilibrată de umor și înțelepciune, el pune în scenă un scenariu pe cât de utopist, pe atât de înfricoșător- tu ce ai face dacă ai putea cumpăra timp?

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

13
/03
/17

Dragostea transformă lumea în poveste. Cinci întâmplări, citite pe trei voci, de pe audiobook-ul Povești de dragoste la prima vedere, ne deschid apetitul pentru neașteptatele apariții ale iubirii. Editura Humanitas le dă întâlnire iubitorilor de carte cu Mariana Mihuț, Gabriel Liiceanu și Radu Paraschivescu - cei trei cititori de pe audiobook, marți, 14 martie, de la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu.

12
/03
/17

Marţi, 14 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea volumului „Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală, apărut recent la Editura Polirom. Invitaţi alături de autor vor fi Laura Grünberg și Zoltán Rostás, iar moderatorul evenimentului va fi Valentin Protopopescu.