Stalingrad 3D – recorduri spectaculoase în Rusia şi China
https://www.ziarulmetropolis.ro/stalingrad-3d-recorduri-spectaculoase-in-rusia-si-china/

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

Un articol de Andrada Văsii|12 noiembrie 2013

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

Astfel, filmul Stalingrad 3D a obţinut încasări de 14,3 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în Rusia, unde a rulat în 1.400 de cinematografe. Filmul a fost lansat în Rusia pe 10 octombrie.

Drama de război, care a beneficiat de un buget de 30 de milioane de dolari, este o coproducţie Rusia-Germania, cu un scenariu inspirat de anumite scene din romanul „Viaţă şi destin” de Vasili Grossman şi de povestea „Casei lui Pavlov”, o clădire de pe malul Volgăi, devenită un simbol al rezistenţei împotriva forţelor net superioare ale soldaţilor germani.

Filmul urmăreşte povestea unui grup de soldaţi ruşi care, în timpul asedierii Stalingradului din toamna lui 1942, ţin piept soldaţilor germani în încercarea lor de a proteja singura supravieţuitoare a clădirii de apartamente, o tânără în vârstă de 19 ani, de haosul şi cruzimea din jur.

8,3 milioane de dolari într-un weekend pentru Stalingrad 3D

Regizat de Fiodor Bondarciuk (care în 2008 a realizat blockbusterul SF „Obitaemîi ostrov”), filmul îi are în distribuţie, printre alţii, pe Serghei Melkumov, Serghei Bondarciuk, Thomas Kretschmann, iar muzica este semnată de Angelo Badalamenti („Twin Peaks”).

După încasările record din Rusia, filmul a obţinut câştiguri impresionante şi în China, unde a înregistrat 8,3 milioane de dolari în primul weekend de la lansarea în cinematografe pe 31 octombrie, acestea fiind cele mai mari încasări obţinute vreodată de un film care nu a fost produs în Statele Unite sau în China.

Stalingrad 3D

Scenă din filmul Stalingrad 3D

Nu se cunoaşte deocamdată data la care filmul, distribuit în Rusia prin Sony Pictures, via Columbia Pictures, va fi distribuit şi în Statele Unite şi Europa, compania Columbia trebuind să decidă mai întâi dacă va opta pentru dublarea sau subtitrarea peliculei.

Fiodor Bondarciuk, născut pe 9 mai 1967, fiul cunoscutului regizor Serghei Bondarciuk şi al actriţei Irina Skobţeva, este un regizor de film, actor, realizator de videoclipuri şi producător rus.

Fiodor Bondarciuk şi-a lansat cariera de regizor în anul 2005, când a turnat filmul „Deviataia rota”, care prezintă povestea celebrei companii disciplinare a noua, Regimentul 345, care a luptat în Afganistan, film ce a fost propunerea Rusiei la Oscar, notează Mediafax.

Următorul film de succes a fost SF-ul „Obitaemîi ostrov”, în 2008, după povestea fraţilor Strugaţki, autori ruşi de SF şi Fantasy, cu un buget de 36,5 milioane dolari, la care regizorul a filmat vreme de patru ani.

Foto credit: Cinemagia, filmul Stalingrad 3D

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.