Studenţii sibieni de la Actorie urcă pe scena din Varşovia cu spectacolul „Melodie Varşoviană“
https://www.ziarulmetropolis.ro/studentii-sibieni-de-la-actorie-urca-pe-scena-din-varsovia-cu-spectacolul-melodie-varsoviana/

Studenţii Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu prezintă sâmbătă, 29 iunie, de la ora 21.30, spectacolul „Melodie Varşoviană“ de Leonid Zorin. Evenimentul va avea loc la Collegium Nobilium Theatre, în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru din Varşovia.

Un articol de Andrada Văsii|26 iunie 2013

Studenţii Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu prezintă sâmbătă, 29 iunie, de la ora 21.30, spectacolul „Melodie Varşoviană“ de Leonid Zorin. Evenimentul va avea loc la Collegium Nobilium Theatre, în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru din Varşovia.

„Melodie Varşoviană“ prezintă povestea de dragoste dintre doi studenţi, plasată în Moscova secolului trecut. El, student la enologie, un rus sadea, pasionat de vinuri; ea, studentă la Conservator, o poloneză venită la studii în Rusia, cu aspiraţii de divă.

Pasiunea pentru muzică este cea care îi uneşte, făcând ca ei să se întâlnească la un concert de Chopin. Destinul lor urmează traiectoria oricărei poveşti de dragoste dintre doi tineri îndrăgostiţi, cu planuri de viitor spuse cu glas tare, cu gelozii iscate de un telefon, cu dovezi de iubire în plină stradă, cu sacrificii făcute în numele persoanei iubite.

Dar, ca orice iubire din tinereţe, frica de ataşament îi desparte. Acelaşi destin le intersectează din nou drumurile, după 10 ani, pentru o ultimă întâlnire, moment în care demonii trecutului, ce până atunci le bântuiau visele, prind contur, înceţoşându-le ochii. Şi timpul îşi reia cursul implacabil, fiecare cu viaţa lui, fiecare cu drumul lui.

Festivalul școlilor de teatru

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru din Varşovia (ITSeLF) se organizează din doi în doi ani, în capitala Poloniei, pentru a promova tinerii actori şi întâlnirile dintre artişti din medii diferite. Festivalul este organizat de „Aleksander Zelwerowicz“ National Academy of Dramatic Arts şi se află sub patronajul onorific al Preşedintelui Republicii Polone. Evenimentul îşi propune, totodată, să reprezinte Polonia ca o ţară ce sprijină cultura ca factor de dezvoltare al societăţii.

„Melodie Varşoviană“ este o coproducţie a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Alexandra Ceaca, Constantin Podu şi Teodora Voineagu. La acest proiect şi-au adus contribuţia studentele Tania Anastasof (sunet) şi Anca Nicolae (lumini). Spectacolul a avut premiera pe data de 28 noiembrie 2012 şi poartă semnătura coordonatorilor artistici Veronica şi Cătălin Pătru.

Foto credit: Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu, departamentul de Artă Teatrală

 

27
/07
/23

A 80-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Veneţia se anunţă una promiţătoare, cel puţin pe hârtie: nume mari al cinematografiei mondiale concurează pentru Leul de Aur, iar secţiunile necompetiţionale includ la rândul lor cineaşti celebri.

27
/07
/23

În perioada 11 – 16 august 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Programul Național Cantus Mundi și Primăria Municipiului Constanța invită publicul la seria de evenimente desfășurate sub egida „Ave Maria”, pe Faleza Cazinoului din Constanța.

27
/07
/23

The Strizzers anunță lansarea single-ului cu numărul 4, în data de 28 iulie 2023. În prima parte a zilei, piesa va fi publicată pe platformele de streaming, urmând ca seara, începând cu ora 19:30, să aibă loc concertul de lansare în The Pub Universității.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

26
/07
/23

Toamna se numără... serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație.

26
/07
/23

O actriță care vorbește despre frică și despre lupta cu ea, despre șoapte timbrate și despre organul ei preferat de gândire: inima, într-un interviu sub formă de alfabet care o deslușește delicat și în profunzime: Antoaneta Cojocaru.

25
/07
/23

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 sunt în toi. Peste exact o lună, pe 25 august, pe platoul Făget de lângă Mioveni, vom da startul celei de-a doua ediții a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică. Anul acesta, pe lângă deja mult-așteptatele ridicări cu balonul cu aer cald sau activările-surpriză ale sponsorilor și partenerilor, organizatorii și-au propus să transforme locul într-un uriaș board game.