Studiu. Psihopații, demascați de muzica pe care o ascultă
https://www.ziarulmetropolis.ro/studiu-psihopatii-demascati-de-muzica-pe-care-o-asculta/

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanţi, a relevat faptul că oamenii care aveau tendinţe de a fi psihopaţi preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puţin psihopatice aparţin genului clasic şi jazz-ului…

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2017

În New York, alți cercetătorii au aprofundat studiul, verificând chiar care sunt melodiile pe care psihopații le preferă.

Cântecele cele mai ascultate de psihopați, conform studiului, sunt „No Diggity”, de la Blackstreet și „Lose Yourself”, a lui Eminem.

Acestea sunt doar numele pe care cercetătorii le-au făcut publice, oamenii de știință refuzand să dezvaluie numele melodiilor care prezic cel mai bine că o persoană ar putea fi psihopată pe motiv ca următoarele studii în domeniu să nu fie afectate.

Astfel, oamenii de știință sunt de părere că simplul fapt că o persoană ascultă aceste cântece poate ajuta la diagnosticarea timpurie a celor care suferă de această afecțiune.

Psihopatia este un termen care descrie o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus.

Ca și celelalte maladii psihiatrice, sociopatia se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială.

(sursa: digi24.ro)

Foto: Muzica, Eminem – facebook

07
/04
/22

În perioada 13 – 16 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” desfășoară în premieră Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”, sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Proiectul se va desfășura în orașele Arad: 13 aprilie, la Filarmonca din Arad, Timișoara: 14 aprilie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Alba Iulia: 15 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor; Cluj–Napoca: 16 aprilie la Teatrul Maghiar de Stat.

28
/03
/22

Marţi, 5 aprilie, la ora 19:00, la Palatul Suţu, compozitorul și muzicologul Dan Dediu va deschide seria de concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.