Suflet românesc – One Man Show cu Dan Puric, pe scena ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-romanesc-one-man-show-cu-dan-puric-pe-scena-arcub/

ARCUB Batişte găzduieşte un nou spectacol fenomen! Dan Puric revine în lumina reflectoarelor cu un one man show care promite spectatorilor aceeaşi forţă şi subtilitate ce i-au adus reputaţia de „maestru” al pantomimei. Admiratorii teatrului nonverbal se pot delecta cu stilul original al artistului în spectacolul SUFLET ROMÂNESC care se va juca în această stagiune la Sala ARCUB din Batişte nr. 14, prima reprezentaţie având loc vineri, 23 octombrie, de la ora 20:00.

Un articol de Petre Ivan|21 octombrie 2015

Fidel spectacolelor care implică emotional privitorii, Dan Puric semnează scenariul şi regia producției SUFLET ROMÂNESC şi continuă colaborarea cu scenografa Lili Cenean, care a asigurat costumele spectacolelor „Idolul şi Ion Anapoda”, “Toujours l’amour” sau „Cei 150”.

Pentru ultima sa creație, actorul şi regizorul Dan Puric recurge la o combinație unică de pantomimă cu mai multe forme de dans. Coregrafa Companiei Passe Par Tout DP, Svetlana Zotina asigură coregrafia dansului clasic şi modern, în timp ce dansatoarea de origine greacă, Amalia Strinopoulou, semnează coregrafia dansului grecesc.

Cu artistul Costică Bălărău care perfecționează mişcările de dans popular în SUFLET ROMÂNESC, Dan Puric a colaborat în trecut la producția „Cei 150”.

În cel mai recent one man show al său, Dan Puric spune, prin pantomimă şi dans, povestea ieşirii din comunism a poporului roman, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu o excelentă virtuozitate în exprimarea artistică.

Autorul SUFLETULUI ROMÂNESC încearcă astfel să redescopere alături de spectatorii săi, dimensiunile contemporane ale spiritualității româneşti şi să ilustreze biografia noastră modernă.

Dedic acest spectacol poporului român, frumuseții lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca, odată plecat în lume, să-i tămăduiască şi pe alţii. – Dan Puric

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Preţ: 54 lei (Categoria I) şi de 38 lei (Categoria II).

Foto: Suflet românesc, Dan Puric – One Man Show cu Dan Puric

03
/12
/20

TOP Într-un an în care realitatea a făcut concurență scenariilor apocaliptice, documentarele românești s-au remarcat mai mult ca oricând. Sunt multiple explicații, însă e o certitudine că 2020 a fost un moment de vârf, care ar putea fi încununat chiar cu o nominalizare la Oscar pentru „colectiv”, de Alexander Nanau.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

02
/12
/20

O coincidență recentă înspăimântătoare m-a făcut să caut mai multe despre un actor uitat, Horia Căciulescu. Am descoperit un destin teribil în care succesul de pe scenă, de la televizor și de pe marele ecran a alternat cu tragismul din viață – trecerea pe la Canal și moartea în haosul de la Revoluție.

02
/12
/20

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfășura o nouă Lecție de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real și la care vă invităm să participați.

01
/12
/20

CRONICĂ DE FILM Difuzat în premieră de PRO TV de 1 Decembrie și realizat la inițiativa și cu finanțarea unei bănci, documentarul „3 mm” (2020), despre Simona Halep, m-a interesat nu doar datorită numelui protagonistei, dar și din curiozitatea de a vedea ce iese dintr-o astfel de „comandă” atunci când regia aparține unui autor de cinema, în acest caz Radu Muntean.

01
/12
/20

Astăzi începe GivingTuesday, mișcarea globală dedicată generozității. Pentru că a fost un an greu și oamenii au nevoie de solidaritate și implicare, GivingTuesday devine anul acesta în România Săptămâna Generozității și are loc între 1 și 8 decembrie. În această perioadă, românii sunt invitați să fie solidari și să contribuie cu un gest oricât de mic la schimbarea unei povești, a stării de spirit sau chiar a vieții cuiva.

01
/12
/20

Mesajul Teatrului Național din Timișoara cu ocazia Zilei Naționale a României va fi exprimat prin cuvintele lui I.L. Caragiale, marți, 1 decembrie, de la ora 18.00, când Teatrul Național va prezenta în transmisiune directă din Sala Mare spectacolul „O scrisoare pierdută“, regia artistică Ada Lupu Hausvater.

01
/12
/20

Conrad Mericoffer, actorul român care interpretează personajul principal din filmul C MP DE MACI/POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în secțiunea oficială Retueyos la Festivalul Internațional de Film Gijón din Spania. De asemenea, și juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor în cadrul ediției cu numărul 38 a evenimentului din Italia.

30
/11
/20

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participați astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

Pagina 1 din 93312345...102030...Ultima »