Suflet Românesc, în onoarea Principesei Moștenitoare Margareta
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-romanesc-cu-si-de-dan-puric-in-onoarea-principesei-mostenitoare-margareta/

Cu ocazia zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, Dan Puric dedică Alteţei Sale Regale spectacolul SUFLET ROMÂNESC, de la Teatrul de Comedie, din seara de 25 martie 2016, sala Radu Beligan, de la ora 19.00

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2016

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de Principesa Maria, vor viziona spectacolul, împreună cu un număr de invitați ai Familiei Regale, din țară și din străinătate.

Principesei Moștenitoare Margareta

Principesa Moștenitoare Margareta

Spectacolul SUFLET ROMÂNESC, scenariu și regia Dan Puric, este o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei, de natură să-l facă să renască, o probă de inegalabil talent şi o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică.

Dan Puric spune, prin pantomimă si dans, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului

Foto: Dan Puric – facebook

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.