„Supernove“, online – o hartă performativă a fricilor citadine şi a modului în care le gestionăm
https://www.ziarulmetropolis.ro/supernove-online-o-harta-performativa-a-fricilor-citadine-si-a-modului-in-care-le-gestionam/

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2020

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 22 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei să vizionaţi „Supernove“ de Alexandra Pâzgu, în regia lui Radu Nica.

„Supernove“ este un proiect de teatru devised, performativ, care are la bază întâlnirea creativă dintre autor dramatic, regizor și actori. Intenția este de a crea o hartă a fricilor citadine, având ca  filtru subiectiv propriile noastre experiențe, amintiri și precepte. Ce atitudini dezvoltăm în fața inevitabilului? Cum să trăiești cu frica? E ceva după Frică?! Fără a urmări o înșiruire exhaustivă a posibilelor frici umane, textul propune o cercetare poetic-filozofică, ludică, și politică a realului și analizează structurile care consolidează și susțin frica, modul în care imaginarul hrănește frica, și propriile noastre reprezentări despre cum frica își face apariția în rutina noastră zilnică.

„Un spectacol pe care you either love it or you hate it. Sper ca spectatorii să vină deschiși emoțional și fără idei preconcepute despre teatru, să fie curioși și activi. Și sper ca spectacolul să-i provoace într-un mod plăcut, original & inteligent.“ (Radu Nica, regizorul spectacolului)

Din distribuţie fac parte Raisa Ané, Laura Mihalache, Dan Rădulescu, Andi Gherghe şi Ștefan Mura.

Regia, coordonarea și conceptul spectacolului îi aparţin lui Radu Nica, instalația video și light design-ul au fost realizate de Andu Dumitrescu, muzica fost semnată de Vlaicu Golcea, regia tehnică a fost asigurată de Ilarian Varga, iar sufleur a fost Laura Moldovan.

Premiera spectacolului a avut loc în 15 februarie 2017.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru a primi notificări despre noi conținuturi.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.