Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii sexuale. #MeToo
https://www.ziarulmetropolis.ro/sute-de-persoane-au-marsaluit-duminica-la-hollywood-in-sprijinul-victimelor-hartuirii-sexuale-metoo/

Sute de persoane au mărşăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărţuirii şi agresiunilor sexuale – inspirate de campania #MeToo de pe reţelele de socializare. Marşul a avut loc pe fondul unui val de acuzaţii privind hărţuirile sexuale şi violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2017

Protestatarii,  în mare majoritate femei,  au pornit din fața Teatrului Dolby, locul unde are loc anual, începând din 2002, gala premiilor Oscar, și au mers pe Hollywood Boulevard de-a-lungul „Walk of Fame” până la sediul CNN.

Mmulți dintre participanți purtau tricouri de culoare roșie inscripționate cu sloganurile „Take back the workplace” sau „#MeToo”, în timp ce alții aveau pancarte pe care se putea citi „No silence, no secrets, no shame” sau ‘#MeToo Survivors’ March”.

Producătorul-regizor Brett Ratner, scriitorul-regizor James Toback și actorul Kevin Spacey sunt printre celebritățile vizate de aceste acuzații formulate în cele mai multe cazuri de femei, dar și de bărbați.

Săptămâna trecută, comicul Louis CK — o altă vedetă implicată în acest scandal — a recunoscut că acuzațiile, potrivit cărora s-ar fi masturbat în fața mai multor femei, sunt adevărate.

Acuzațiile de hărțuire sexuală ce vizau anumite personalități au depășit granițele Hollywood-ului, ajungând în domenii precum politica și sportul, și au generat la nivel mondial campania #MeToo, cu ajutorul căreia femeile își împărtășesc experiențele de hărțuire pe rețelele de socializare.

Foto: #MeToo – facebook

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.