Tablou de Winston Churchill, vândut cu 400.000 de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/tablou-de-winston-churchill-vandut-cu-400-000-de-euro/

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitaţie la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată…

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2017

Tabloul, pe care Churchill (1874-1965) l-a făcut cadou agentului său de pază și nu mai fusese prezentat în public până acum, a fost adjudecat în cadrul licitației de artă modernă britanică și postbelică în sala casei Sotheby’s, unde o altă pânză a fostului premier, ‘Landscape with two trees’ (1922), a atins suma de 597.000 de lire (672.520 de euro).

Winston Churchill a devenit pasionat de pictură când avea 40 de ani și a realizat zeci de tablouri pe care nu le vindea niciodată, dar pe care le făcea cadou prietenilor, colegilor, angajaților și demnitarilor străini.

Ultima sa pictură este importantă și pentru că este realizată la Chartwell, reședința sa îndrăgită din comitatul Kent, unde a trăit din 1922 și până la moartea sa în 1965 împreună cu soția și copiii săi și care i-a inspirat o mare parte din lucrările sale.

Tablourile purtând marca Chartwell, ce pot fi văzute în prezent de public, sunt foarte apreciate, subliniind că în 2014 a fost obținut un preț record pentru unul dintre aceste tablouri, pictat în 1932, care s-a vândut cu suma de 1,8 milioane de lire.

Foto: Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell – facebook

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.