Tamara Buciuceanu-Botez, sărbătorită la „Gala Teatrului Metropolis 12”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tamara-buciuceanu-botez-sarbatorita-la-gala-teatrului-metropolis-12/

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc „Gala Teatrului Metropolis 12”, care, pe lângă marcarea frumoasei „vârste” a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2018

De 12 ani a devenit deja o tradiţie ca Teatrul Metropolis să le ofere iubitorilor de teatru ocazia de a se bucura de momente memorabile. Datorită calităţii şi originalităţii ofertei culturale, Teatrul Metropolis şi-a construit o imagine puternică în peisajul teatral al Capitalei, încântând publicul cu peste 3.500 de reprezentaţii de succes ale spectacolelor remarcabile din repertoriu, realizate de 60 de regizori, cu implicarea a 600 de actori foarte talentaţi.

Este esenţial să preţuim marile valori ale teatrului românesc şi să le acordăm recunoaşterea pe care o merită pe deplin. În acelaşi timp, este important să susţinem noua generaţie de talente, pentru a menţine vie arta spectacolului românesc.

În acest context, Teatrul Metropolis organizează un eveniment deosebit. „Gala Teatrului Metropolis” marchează, într-un mod aparte, 12 ani de existenţă a primului teatru de proiecte din Bucureşti, evenimentul având-o în prim plan pe marea „doamnă a teatrului şi filmului românesc”, binecunoscuta actriţă Tamara Buciuceanu-Botez, care aniversează 66 de ani de carieră artistică.

Îndrăgita artistă a intrat în inimile românilor, datorită talentului său deosebit şi a numeroaselor roluri pe care le-a interpretat măiestos, scriind pagini de istorie în lumea teatrului şi în cea a cinematografiei româneşti. Dintre cele mai cunoscute roluri amintim: Aneta Duduleanu în „Cuibul de viespi”, regia: Horea Popescu, Chiriţa în „Chiriţa în provincie”, regia: Alexandru Dabija, Isoscel în „Liceenii”, regia: Nicolae Corjos.

„Gala Teatrului Metropolis 12”, care are loc pe 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, oferă ocazia unei întâlniri emoţionante între artişti de seamă ai generaţiei de aur a teatrului românesc şi tineri actori extrem de talentaţi.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe „Aleea Celebrităţilor”, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Foto: Tamara Buciuceanu-Botez – facebook, ok Magazine

29
/11
/13

A ajuns la Paris dintr-o întâmplare și a avut succes datorită accentului românesc cu care vorbea franceza. A jucat și în filme, dar, în teatru, cariera Elvirei Popescu a durat 65 de ani.

29
/11
/13

În mai puțin de o săptămână, în capitală, va avea loc cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008, de Oana Boca (manager cultural), alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu.

29
/11
/13

Romanul Trainspotting, de Irvine Welsh, a fost votat volumul preferat al scoţienilor, din ultimii 50 de ani, într-un sondaj efectuat cu prilejul Săptămânii cărţii din Scoţia, care se desfăşoară între 25 noiembrie - 1 decembrie.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.

28
/11
/13

Jurnalistul Alecu Popovici a mers acasă la Toma Caragiu pentru a descoperi cum a devenit actor un înotător de performanţă, căruia i se prezicea şi o stălucită carieră militară. Actorul a vorbit despre celebritate, despre propriile inhibiţii şi despre rolurile la care visa.

28
/11
/13

Godot Cafe Teatru şi Ziarul Metropolis îţi oferă o invitaţie dublă la „Omul perna“, spectacolul de licenţă al studenţilor Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic, coordonat de asistentul universitar Ion Florin Grigoraş şi de profesorul coordonator de an Adrian Titieni.