Târg de marţişoare create de copiii de la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-martisoare-create-de-copiii-de-la-gradinita-bambi-si-scoala-step-by-step/

Duminică, 24 februarie, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Târgului de mărţişoare Bambi,  în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Bucureşti, între orele 10:00 şi 13:00 (pe aleea principală de lângă foişorul de la intrarea din str. Câmpia Libertăţii). Aici, copiii din Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step vor expune şi vor […]

Un articol de Andrada Văsii|22 februarie 2013

Duminică, 24 februarie, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Târgului de mărţişoare Bambi,  în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Bucureşti, între orele 10:00 şi 13:00 (pe aleea principală de lângă foişorul de la intrarea din str. Câmpia Libertăţii). Aici, copiii din Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step vor expune şi vor vinde mărţisoare create de ei. În plus, copiii vor împărtăşi vizitatorilor “secretele” confecţionării lor. Alături de ei vor veni şi copii care au absolvit grădiniţa, copii din cadrul Asociaţiei Invingem Autismul şi copii care frecventează cursurile Centrului 2 FasTracKids.

Toţi copiii care vizitează târgul pot confecţiona propriile mărţişoare sau felicitări la atelierele de artă organizate special pentru ei.

“Organizarea acestui târg de mărţişoare de către instituţiile noastre are ca scop valorizarea copiilor preşcolari şi şcolari în spatial comunităţii. Este o bucurie să-i vezi cum înfloresc o dată cu primavera, sub privirile mândre sau uneori mirate ale părinţilor, bunicilor, fraţilor mai mici sau mai mari, prietenilor sau cumpărătorilor care descoperă în loc de copii, persoane cu abilităţi de comunicare şi negociere. Copiii încearcă diferite strategii de vânzare în cadrul activităţii din parc, îşi exersează abilităţile matematice şi de comunicare şi se bucură alături de ceilalţi care descoperă mărţişoarele, realizând împreună mici opere de artă. . Este un exerciţiu prin care copiii îşi îmbogăţesc cunoştinţele despre bani şi de asemenea, un proces în care învaţă să cheltuiască banii cu înţelepciune”, a declarat Cristiana Boca, directoarea Grădiniţei Bambi şi a Şcolii Step by Step.

 

Cu banii câştigaţi, fiecare grupă de copii va decide asupra materialelor educaţionale cu care vor completa resursele existente în centrele de activitate.

 

 

Grădiniţa Bambi este prima grădiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step şi este un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie. Grădiniţa Bambi promovează cel mai inovativ program de educaţie timpurie, FasTracKids. www.bambistepbystep.ro

Şcoala Primară Step by Step este prima şcoală particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step în învăţământul primar şi principiile Step by Step în învăţământul gimnazial. www.scoalastepbystep.ro

 

Asociatia Invingem Autismul este o organizaţie non-guvernamentală care are ca misiune  îmbunatăţirea vieţii persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. www.invingemautismul.ro

 

 

16
/06
/17

Duminică 18 iunie 2017, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, publicul bucureştean este aşteptat cu o nouă reprezentaţie de excepţie a spectacolului - concert Magic Național, ultima reprezentaţie din această stagiune.

16
/06
/17

Într-o zi de 16 iunie (1890) se năştea filosoful Nae Ionescu, considerat figura centrală a unei epoci şi a unei generaţii (Mircea Eliade, Constantin Noica şi Mihail Sebastian i-au fost elevi) despre care s-a scris la extreme

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise și metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtășit, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare - lumea în care sublimul întâlnește spaima și poezia. Foarte bine primită de spectatori, reprezentația va avea parte și de un bis, azi, 15 iunie, la ora 16:00.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.

15
/06
/17

"Dur", în regia lui Vlad Massaci, "Romeo și Julieta", în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, și "Hamlet", montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenților, ce se va desfășura între 30 septembrie și 8 octombrie în Capitală.

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Unul dintre invitații speciali ai FITS 2017, Mikhail Baryshnikov, a ajuns încă de luni, 12 iunie, în Sibiu, nerăbdător să urmărească o parte dintre spectacolele programate în festival. A aplaudat, odată cu publicul numeros de la sala BRD Scena9, spectacolul „Vertigo 20” creat de coregrafa Noa Wertheim și s-a întâlnit cu Președintele FITS, Constantin Chiriac, pentru o discuție călduroasă despre detalii din viața artistică și personală, dar și despre spectacolul pe care artistul îl va susține la Sibiu.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

14
/06
/17

“Am comis cel mai grav dintre păcatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit”, spunea Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, care se stingea din viață pe 14 iunie 1986.

13
/06
/17

Miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) găzduiește lansarea romanului „Iată-mă” de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017, din care vă invităm să descoperiți un fragment.

13
/06
/17

Tocmai a avut loc la Bulandra premiera spectacolului „Pe lacul auriu” (de Ernest Thompson), în regia maestrului Dinu Cernescu. E un spectacol de modă veche și bună.