Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, la cea de-a XIX-a ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-international-gaudeamus-carte-de-invatatura-la-cea-de-a-xix-a-editie/

Peste 400 participanţi îşi vor prezenta oferta la cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care se va desfăşura, în perioada 21 – 25 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.Potrivit site-ului evenimentului, printre aceştia se vor număra edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii […]

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2012

Peste 400 participanţi îşi vor prezenta oferta la cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care se va desfăşura, în perioada 21 – 25 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.Potrivit site-ului evenimentului, printre aceştia se vor număra edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

La ediţia 2012, Gaudeamus va sărbători limba şi cultura română în integralitatea ei prin participarea Republicii Moldova ca Invitat de Onoare, pe lângă scriitorii şi oamenii de cultură moldoveni invitaţi, Târgul urmând a se bucura de prezenţa jurnaliştilor Teleradio Moldova.

Invitat de Onoare în 2011, Italia revine la Gaudeamus ca partener privilegiat, nume de rezonanţă ale literaturii italiene actuale, jurnalişti, dar şi editori şi agenţi literari confirmându-şi prezenţa la evenimentele organizate în acest an în standul Italiei.

Târgul lansează în acest an o nouă secţiune dedicată agenţilor literari care activează pe piaţa internaţională de carte, o oportunitate pentru autorii, editorii, dar şi traducătorii şi agenţii literari din România de a se întâlni faţă în faţă, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai unor importante agenţii literare din Europa.

La Gaudeamus 2012 va fi iniţiat un proiect de readucere în atenţie a editurilor dispărute în ultimii ani din peisajul editorial românesc, care deţin încă, în mod direct sau prin reprezentanţi legali, un fond de carte comercializabil. Aceste edituri vor putea fi reprezentate de către deţinătorii legali ai fondului lor de carte în cadrul unui stand comun acordat cu titlu gratuit de organizatori.

Inaugurată de Jean Marc Godes în 2011, expoziţia itinerantă de fotografie „Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului”, care împlineşte un an de când călătoreşte în oraşele traversate de Caravana Gaudeamus, revine între 21 şi 25 noiembrie la Târg, propunându-şi să includă, pe lângă fotografiile artistului francez, lucrări care să abordeze aceeaşi tematică.

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional Gaudeamus este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, cu un concept unic în peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio. Concepută într-o formulă originală, manifestarea a câştigat în prestigiu şi amploare de la an la an, fiind astăzi un eveniment-reper pentru piaţa de carte din România.

 

Sursa: Agerpres

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.