Târgul „Poveste de Crăciun” și-a deschis porțile
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-poveste-de-craciun-si-a-deschis-portile/

Opera Comică pentru Copii (OCC) a deschis ieri porţile Târgului „Poveste de Crăciun” în curtea instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16, unde îi aşteaptă pe copii o mulţime de activităţi şi surprize de sezon: Patinoarul Copiilor, Caruselul cu jucării, Derdeluşul OCC, Atelierele Spiriduşilor, Salonul lui Moş Crăciun, Scena Colindătorilor, Magazinul lui Moş Crăciun, VR Zone sau Tărâmul Oamenilor de Zăpadă.

Un articol de Liliana Matei|30 noiembrie 2019

Spiridușii îi așteaptă cu nerăbdare pe cei mici, la atelierele de creație: de confecționat diorame, păpuși, globuri, coronițe de brad, decorațiuni de fetru, de pictat figurine și tricouri. Chiar și un atelier gustos în care își vor putea decora ciocolata după bunul plac. Astfel, copiii vor avea ocazia să își pună imaginația la încercare sau să își descopere pasiuni noi.

Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis la fiecare sfârșit de săptămână până pe 12 ianuarie, vinerea între orele 17:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică între 10:00 și 21:00. Intrarea este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziționate de la punctele de informare.  Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, intrarea la patinoar este liberă.

Ediția aceasta, târgul ,,Poveste de Crăciun” 2019 cuprinde șapte capitole magice. Fiecare weekend este individualizat la această ediție, astfel încât de la o săptămână la alta, târgul se reinventează ca prin magia sărbătorilor de iarnă: Tradiții Românești, Păpușile, Turtă Dulce, Podoabe de brad, Pregătirile de Anul Nou, Primul weekend din an, Ultimul weekend de vacanță.

„Decembrie înseamnă pentru toți copiii luna cadourilor, a surprizelor și a vacanței. Tocmai de aceea le-am pregătit un eveniment dedicat poveștilor de iarnă, cu activități care durează 7 weekenduri! Fie că vă atrage sala de spectacol sau patinoarul, la Târgul „Poveste de Crăciun” găsiți cu siguranță ceva de savurat – în aer liber sau în interior”, a declarat Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

„Crăciunul Feliciei”, un spectacol de Gală

Pe 19, 20 şi 21 decembrie, de la ora 19:00, soprana Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii și invitații săi aduc magia Crăciunului în sala de spectacol. Opera Comică pentru Copii vă așteaptă cu emoție la „Crăciunul Feliciei”, un spectacol-eveniment extraordinar, prezentat în premieră la Opera Comică pentru Copii, în regia domnului Cristian Mihăilescu.  Fiecare moment artistic din acest spectacol-mozaic este învăluit în căldura și umorul poveștilor din viața și cariera sopranei Felicia Filip.  Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro

Crăciunul este o răsplată. Răsplată pentru copiii cuminți, care primesc daruri sub pom. Răsplată pentru părinții cuminți, care ascultă de copii. Răsplată pentru spectatorii fideli, care, după un an de spectacole frumoase la OCC, primesc darul darurilor: Marea Gală de Crăciun. Precum colinda „din an în an”, tot așa, opera dumneavoastră de suflet vă aduce în dar arii de operă, operetă, musicaluri, balet, muzică religioasă, dar și surprize pline de haz. Anul acesta, Marea Gală se va numi „Crăciunul Feliciei”. Da, Crăciunul Feliciei Filip, cu amintiri de când era doar de-o șchioapă și colinda cu frații mai mari, apoi la școala de muzică, cu vioara pe umăr, studentă la Universitatea de Muzică din București, la… canto, atunci când câștiga mari concursuri internaționale. De bună seamă, soprana Felicia Filip, care cântă pe patru continente, dar și directorul care vă întâmpină la intrare cu zâmbetul său inconfundabil. Alături de minunați artiști tineri dar și consacrați – soliștii vocali, Baletul și Orchestra Operei Comice pentru Copii –, Felicia vă invită să-l întâmpinați cum se cuvine pe mult așteptatul Moș Crăciun.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.