Teatrelli lansează un casting destinat performerilor din Bucureşti, pentru proiectul The Others conceput de artista Ioana Păun
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-lanseaza-un-casting-destinat-performerilor-din-bucuresti-pentru-proiectul-the-others-conceput-de-artista-ioana-paun/

creart/Teatrelli caută trei performeri din Bucureşti pentru un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Goethe din Bucureşti şi Forumul Cultural Austriac, care se înscrie în linia strategică a dezvoltării zonei de teatru-experiment iniţiată de Teatrelli. Intitulat The Others şi conceput de Ioana Păun, spectacolul este o suită de performance-uri 1:1, în care fiecare performer urmează să interacţioneze cu câte un spectator.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2022

Proiectul The Others caută trei performeri din București, disponibili pentru trei zile de repetiții și trei zile de reprezentații în perioada 19-25 septembrie 2022, care au experiență în practici de relaționare cu publicul. Aplicațiile se realizează exclusiv online pe platforma https://forms.gle/8gvTKBwMk1j11AoW9.

Sunt solicitate:

  • o probă video pre-înregistrată care se încarcă direct în platforma de înscriere (fiindcă unul dintre performance-uri implică plânsul, proba video presupune acest tip de manifestare emoțională)
  • o scurtă descriere a maxim două proiecte realizate de artiști, care au, într-o formă sau alta, o componentă de interacțiune cu publicul;

Deadline-ul pentru înscriere este 26 august (inclusiv). Rezultatele vor fi anunțate pe 1 septembrie.

The Others este o suită de performance-uri 1:1 (un performer și un spectator) care îşi propune să releve modul în care ne poziționăm în relație cu ceilalți în contexte afective. Ele se petrec în două
locuri și în spațiul public dintre ele: Teatrelli și Institutul Goethe din București, iar actorii selectați vor interacționa cu fiecare persoană din public. Sunt căutaţi artiști care au dezvoltat un interes
special legat de provocările ultimilor ani – imprevizibilitate, volatilitate, pericol, distanțare – și care au abilități de relaționare, empatie, luare de decizii.

Proiectul este conceput de Ioana Păun și a fost prezentat într-o primă variantă în timpul rezidenței regizoarei la MuseumsQuartier din Viena, în 2021. Echipa proiectului este formată din: Ioana Păun (concept), Synne Genzmer (curator, parte din echipa de curatori a celebrului Kunsthalle Vienna timp de cinci ani),  Grig Burloiu (coder și compozitor) şi Biatrice Cozmolici (manager de proiect).

The Others este produs în parteneriat cu creart/Teatrelli, Institutul Goethe din București și Forumul Cultural Austriac și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Onorariul acoperă 3 zile de repetiții (19, 20 și 21 Septembrie 2022) și 3 zile de reprezentații (22, 23 și 25 Septembrie 2022).

Despre Ioana Păun
Ioana Păun este regizoare și performance artist. Lucrează și face cercetare artistică la nivel internațional. Proiectele ei au fost susţinute de importante instituţii naționale și internaţionale
precum: Le phénix scène nationale, Theatre Royal Stratford East, Theatre les Tanneurs, MNAC, Teatro Luna Chicago, Schauspielhaus Vienna, Teatrul Maghiar din Cluj, Europalia sau Live Art
Development Agency. Temele abordate de artistă se focusează pe înțelegerea comportamentului uman, în special în situații feroce și condiții extreme (economice, politice sau de sănătate). Având studii la UNATC Bucureşti şi Goldsmiths Londra, Ioana a fondat Programul de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, printre primele de acest gen din România. În 2021, Ioana a debutat în cinema cu scurtmetrajul ”Emilia Hosu are HIV” care a câștigat premii la festivaluri precum TIFF sau FEKK Ljubljana.

http://ioanapaun.com

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.