Teatru brazilian în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-brazilian-in-romania/

Compania braziliană Hiato vine pentru prima dată la Bucureşti cu spectacolul „Grădina”, producţie care a mişcat profund publicul din Europa, Statele Unite şi America Latină. Scrisă şi regizată de tânărul creator brazilian Leonardo Moreira, „Grădina” este o meditaţie melancolică despre ultimul secol, aşa cum este el văzut prin ochii membrilor unei familii obişnuite – din epoca interbelică şi până la epoca Facebook.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2015

„Grădina” este povestea a trei generații din aceeași familie aduse în scenă în același timp, într-un decor ce transformă radical spațiul de joc, oferind spectatorilor o experiență unică.

Fondată de regizorul şi dramaturgul Leonardo Moreira, Compania Hiato e considerată una dintre cele mai promițătoare şi talentate colective de teatru din Brazilia. Compania deține numeroase premii în palmares şi a avut turnee în Olanda, Germania, Chile, Columbia şi Statele Unite.

Spectacolul „Grădina”/ O Jardim este prezentat la București, în Sala Mare a Hanului Gabroveni, joi, 12 noiembrie și vineri,13 noiembrie, de la ora 19.00, în deschiderea celei de a doua ediții a Platformei Internaționale de Teatru București, cu tema familia contemporană.

Distribuția: Aline Filócomo, Fernanda Stefanski, Luciana Paes, Mariah Amélia Farah, Paula Picarelli, Thiago Amaral

Platforma Internațională de Teatru București se desfășoară în perioada 12-15 noiembrie și include spectacole din Brazilia, Statele Unite și România.

Biletele costă 25 lei și se pot cumpăra din rețeaua Eventim şi pe paginile online ale teatrelor gazdă sau de la casele de bilete ale fiecărei săli.

Foto: Teatru brazilian în România – arcub.ro

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.