Teatrul „Bulandra” deschide cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Teatru în TVR”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-bulandra-deschide-cea-de-a-iv-a-editie-a-evenimentului-teatru-in-tvr/

După o lungă perioadă în care spectatorii au putut urmări spectacolele Teatrului Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” doar în mediul online, acum au ocazia de a-şi revedea actorii favoriţi în cele două spectacole programate în aer liber, în curtea TVR: „Zadarnicele chinuri ale dragostei” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban şi „Treapta a noua” de Tom Ziegler, regia Anca Maria Colţeanu.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2020

Teatrul „Bulandra” deschide cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Teatru în TVR” cu binecunoscuta și apreciata producție „Zadarnicele chinuri ale dragostei” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban. Din distribuție fac parte actorii: Șerban Pavlu, George Ivașcu, Alin State, Lucian Ifrim, Cătălin Babliuc, Constantin Dogioiu, Catinca Maria Nistor, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasola, Silvana Negruțiu, Maria Vârlan, Adela Bengescu.

„Tema dragostei din „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, una dintre primele comedii scrise de Shakespeare, (după unii, chiar prima sa piesă), a fost continuată mai târziu într-o altă comedie, „Mult zgomot pentru nimic”, care atunci avea un titlu diferit. În timpul lui Shakespeare, la Globe, cele două piese se jucau împreună, prima în original se numea „Love’s labour’s lost”, a doua „Love’s labour’s won”- care, traduse literal, ar fi: „Eforturile pierdute ale dragostei”, urmate de „Eforturile câștigate ale dragostei”.(…) E interesant de urmărit aceste două comedii în teatru, să vedem cât de diferit e tratat subiectul. „Mult zgomot” are un final așa zis fericit, un fel de happy-end ciudat, cu Beatrice și Benedick acceptând să se căsătorească, după ce s-au războit cumplit toată piesa. Războiul sexelor în „Zadarnicele chinuri” e mai complex și cu un final enigmatic, nu neaprat vesel, cum s-ar așteapta într-o comedie.” – declara Andrei Șerban

Reprezentațiile sunt programate în zilele de 21,22 și 23 iulie, ora 20:00, în curtea TVR. 

Biletele se pot achiziționa accesând linkul de mai jos:

https://m.iabilet.ro/bilete-zadarnicele-chinuri-ale-dragostei-57269/?

Cel de-al doilea spectacol al Teatrului „Bulandra”, care se va juca în cadrul evenimentului organizat de Societatea Română de Televiziune, este tot o comedie, „Treapta a noua” de Tom Ziegler, în regia Ancăi Maria Colțeanu. Din distribuție fac parte actorii: Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ștefănescu, Adela Bengescu.

„Treapta a noua” e povestea unei femei care a ales  certitudinea incertului în locul realităţii de necontrolat, o poveste în care inexplicabilul lăsat în urma distanţării de acea realitate schilodeşte emoţionalul celor ce ne iubesc. E povestea unei relaţii speciale ce s-a pierdut şi pe care mamā şi fiicā încearcă, alternând între timiditate şi resentiment, s-o recupereze. Spectacolul propune o reinterpretare a temei vinovăţiei în familia contemporană.

Reprezentațiile sunt programate în zilele de 24 iulie, 1 august, 6 și 10 septembrie, ora 20:00, în curtea TVR.

Biletele se pot achiziționa accesând linkul de mai jos:

https://m.iabilet.ro/bilete-teatrul-municipal-lucia-sturdza-bulandra-treapta-a-noua-57275/?q=Treapta&fbclid=IwAR0k0joM7i0pxnAaFghRDQ-YnT8kEa5yNpuvt8Yzul9iO-YlmSeNrUiStMs

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” și-a obișnuit spectatorii cu o prezență constantă și activă în viața culturală a orașului. În lunile iulie, august și septembrie, sunteți invitați în grădina TVR, la o întâlnire cu comedia de calitate și cu partituri actoricești strălucite. 

Vă așteptăm la Teatrul „Bulandra” în aer liber!

*Reprezentaţiile se vor desfăşura respectând toate cerinţele autorităţilor în ceea ce priveşte distanţarea socială şi măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu COVID 19.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.