Teatrul de Balet Sibiu dansează în premieră la Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-balet-sibiu-danseaza-in-premiera-la-sarbatoarea-muzicii-alba-iulia/

Artiştii Teatrului de Balet Sibiu dansează pentru prima dată în acest an pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din Cetatea Alba Iulia – „Sărbătoarea Muzicii”, eveniment organizat de mai bine de zece ani de Primăria Municipiului Alba Iulia. Baletul sibian va dansa în premieră la Alba Iulia, sâmbătă, 15 iulie 2023, de la ora 21:00, pe scena din Piaţa Cetăţii, spectacolul de dansuri spaniole „În numele bucuriei”, coregrafia Ángel Martínez Sánchez.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2023

 

Spectacol „În numele bucuriei” a fost prezentat anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, atât indoor, cât și outdoor, iar în primăvara acestui an, peste 2000 de elevi din școlile și liceele din Sibiu au participat la o serie de reprezentații cu același titlu organizate la matineu. Accesul publicului la spectacolul TBS din Alba Iulia va fi gratuit. Programul pe larg al evenimentului, aici.

„Organizată pentru prima oară în 1982, în Franța, Sărbătoarea Muzicii- Fête de la Musique a devenit rapid un fenomen global, peste 120 de țări și mai bine de 1000 de orașe din toată lumea îmbrățișând conceptul și tranformându-l în cea mai amplă manifestare muzicală de pe planetă. De mai bine de 10 ani, Alba Iulia s-a alăturat celor care celebrează sunetul în cele mai elevate forme ale sale și organizează, în fiecare vară, Sărbătoarea Muzicii. Anul acesta, evenimentul va fi unul de calibru, aducând împreună, în patru locații emblematice din Cetate, de la rock la fanfară, chitare clasice, șansonete și până la muzică simfonică, într-o fuziune cum doar la Fête de la Musique este posibilă.” Primăria Municipiului Alba Iulia  

Spectacolul „În numele bucuriei”, creat în anul 2019, în cadrul programului „Geneza”, este lucrarea coregrafică ce a marcat debutul ca și coregraf al tânărului dansator de origini spaniole Ángel Martínez Sánchez, în prezent dansator al Operei Naționale din Atena. Spectacolul, inspirat de dansurile tradiționale spaniole, este o explozie de culoare, energie și ritm.

ÎN NUMELE BUCURIEI

Coregrafia: Ángel Martínez Sánchez

Muzica: Zarzuele (Gerónimo Giménez, Reveriano Soutullo și Juan Vert, Amadeo Vives, Federico Chueca și Manuel Fernández Caballero) și compoziții la chitară de Francisco Tárrega

Costume: Rodica Kabdebo

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.