Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-implineste-60-de-ani/

Pentru Teatrul de Comedie anul 2021 marchează 60 de ani de activitate, pe care îi va sărbători într-un mod cu totul inedit, adaptat condiţiilor actuale.

Un articol de Liliana Matei|4 ianuarie 2021

O privire retrospectivă asupra istoriei Teatrului va demonstra însă, că acesta a avut curajul să își înceapă activitatea și nu de puține ori să o continue, în situații deloc ușoare. În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înființat în Centrul Vechi al capitalei și de atunci, producțiile memorabile și evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga țară și din străinătate.

Anul acesta vă invităm la o aniversare online, pe pagina noastră de Facebook (TeatrulComedie) și Instagram (teatrul.de.comedie), marți 5 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00. Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă și bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare și pentru mai mult timp, alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnaliști, echipa artistică și administrativă.

Programul se va desfășura pe durata întregii zile de 5 ianuarie și va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: Revizitări ale marilor dramaturgi, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, un proiect care aduce în prim- plan texte inedite ale dramaturgiei românești prin lecturi susținute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian și va cuprinde o povestire din volumul Măscărici și mâzgălici, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba, debutul schetch show-ului Meniul zilei de Bogdan Cotleț și Dan Rădulescu, dar și difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria Teatrului.

PROGRAM 5 ianuarie 2021

12.00 Cuvânt deschidere George Mihăiță 13.00 Comedie stories

#BestOF Teatrul de Comedie

13.30 Amintiri din Teatru – episodul 1 14.30 Amintiri din Teatru – episodul 2 15.00 Then&Now

remember „Celebrul 702” (1961) cu Lamia Beligan

„Afară, departe, pe câmp” (2020) cu Cătălin Ștefănescu

15.30 Amintiri din Teatru – episodul 3

16.00 Spectacol lectură

„Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba

spectacol lectură; cu: Delia Nartea, Simona Stoicescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Răzvan Krem Alexe

16.30 Amintiri din Teatru – episodul 4

17.30 Remember Ziua Teatrului

#BestOF Gala Teatrului de Comedie

18.15 Amintiri din Teatru – episodul 5

19.00 Revizitări ale marilor dramaturgi

Episodul 1 „Protecție” de George Ciprian, în lectura lui Marius Florea Vizante Concept: Vlad Massaci și Iuliana Vîlsan

Editare video: Daniel Paul Ciobanu

În parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române

19.30 Amintiri din Teatru – episodul 6

20.00 Meniul zilei – Sketch show

Episodul 1 cu: Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Liviu Pintileasa, Alex Conovaru, Mirela Zeța, Serban Georgevici, Ilona Brezoianu, Ana Maria Turcu, Silviu Debu, Ruxandra Grecu

20.30 Amintiri din Teatru – episodul 7

21.00 Comedia Remix

Difuzarea documentarului despre înființarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu și Maria Drăghici în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.