TEATRUL DE COMEDIE lansează înscrierile pentru FESTIVALUL COMEDIEI ROMÂNEŞTI – festCO, ediţia a XVII-a, 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-lanseaza-inscrierile-pentru-festivalul-comediei-romanesti-festco-editia-a-xvii-a-2020/

Primăria Municipiului Bucureşti organizează prin Teatrul de Comedie, Festivalului Comediei Româneşti, ediţia a XVII-a – festCO 2020.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2020

Din anul 2003, festCO este evenimentul teatral bucureștean care promovează cele mai bune spectacole de comedie românească.

Festivalul are caracter competitiv, juriul acordând premii pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cel mai bun regizor, cel mai bun scenograf și cel mai bun spectacol. Lansăm invitația pentru înscriere teatrelor de stat și independente din țară și așteptăm propuneri de spectacole care au la bază comedii scrise de dramaturgi români cu premiera în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2019. Producțiile înscrise vor fi alese de un selecționer unic.

Pentru înscrieri, sunt necesare următoarele informații, care pot fi trimise prin e-mail la adresa [email protected], până duminică, 26 ianuarie 2020:
 titlul spectacolului sau spectacolelor pe care decideţi să le înscrieţi;
 informaţiile de bază despre spectacole: numele autorului, regie, scenografie, distribuție (personaj/actor), data premierei și durata;
 un link cu filmarea spectacolelor propuse (link youtube sau prin transfer);

Festivalul se va desfășura în perioada mai – iunie 2020, urmând a se comunica ulterior intervalul exact.

Festivalul Comediei românești este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?