Teatrul de Sufragerie se mută în aeroport. „Ne vom revedea în anul care a trecut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-sufragerie-se-muta-in-aeroport-ne-vom-revedea-in-anul-care-a-trecut/

Teatrul de Sufragerie vă invită sâmbătă, 29 martie 2014, ora 19:00, la premiera spectacolului „Ne vom revedea în anul care a trecut”, primul spectacol de teatru jucat într-un aeroport din Romania – Terminalul Nou Plecări. Accesul la spectacol se va face pe bază de invitaţie.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2014

Teatrul de Sufragerie vă invită sâmbătă, 29 martie 2014, de la ora 19:00, la premiera spectacolului „Ne vom revedea în anul care a trecut”, primul spectacol de teatru jucat într-un aeroport din România – Henri Coandă, Terminalul Nou Plecări. Accesul se va face pe bază de invitaţie.

Spectacolul este realizat după o idee originală a Teatrului de Sufragerie, după textul unuia dintre cei mai jucaţi dramaturgi români, Ștefan Caraman, premiat la Gala Premiilor UNITER în anul 2005.

Regia primului spectacol creat pentru aeroport şi pus în scenă chiar în incinta acestuia este semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia îi aparţine Ioanei Pashca. Iar acest lucru este posibil si multumita Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care a primit cu incredere si entuziasm propunerea teatrului.

Teatrul de Sufragerie

Povestea spectacolului se petrece în sala de așteptare a unui aeroport, unde două cupluri tratează o intrigă de actualitate, în care oricine se poate regăsi. Două generații diferite, prin prisma analizei a două relații de cuplu, un stop-cadru, oricând posibil, care surprinde în mod excepțional caracteristicile generației mature și a celei tinere.

Este o poveste pe care oricare dintre noi o poate surprinde în viața cotidiană, cu atât mai mult într-o sală de așteptare. Premiera din aeroport va surpinde exact esența spectacolului, “viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile. Posibilitatea ca tranziția să se realizeze este cu atât mai puternic sugerată cu cât acțiunea se desfășoară într-un aeroport. Povestea devine cu totul reală.

Teatrul de Sufragerie

Distribuția – Ne vom revedea în anul care a trecut / Teatrul de Sufragerie

Rudi – Gelu Niţu

Camelia – Cătălina Mustaţă

Sorana – Meda Victor

Dudu – Mihai Smarandache

După premiera oficială din Aeroportul Internaţional Henri Coandă, spectacolul va fi integrat în repertoriul Teatrului de Sufragerie, dar şi în programul teatrelor din București.

În luna iunie 2014, Teatrul de Sufragerie îşi propune să plece  într-un turneu de promovare, o Caravană care va cuprinde 5 aeroporturi din țară: Sibiu, Iași, Cluj  Timișoara  si Tulcea (orasul in care locuieste si creaza autorul textului, Stefan Caraman) unde spectacolul se va juca pentru publicul local.

Foto cu Teatrul de Sufragerie şi Ne vom revedea în anul care a trecut – Daniel Vrăbioiu

26
/01
/17

Filmele ''Bacalaureat'' al regizorului român Cristian Mungiu și ''Toni Erdmann'', cu participare românească, al regizoarei germane Maren Ade se numără printre nominalizările la premiile franceze Cesar, la categoria ''Cel mai bun film străin''. ''Elle'' de Paul Verhoeven și ''Frantz'' de François Ozon domină nominalizările la „Oscaruri franceze” - câte 11 fiecare -, inclusiv la categoriile ''Cel mai bun film'' și ''Cel mai bun regizor''.

25
/01
/17

În perioada 26 februarie – 9 aprilie, Club Revdepov organizează la București un atelier de poezie sub îndrumarea Simonei Popescu. Prima ediție a atelierului de poezie a avut loc în toamna lui 2014 și s-a finalizat cu o lectură publică a celor mai bune poeme.

25
/01
/17

Iubitorii de carte sunt așteptați în această seară, de la ora 19.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Noaptea de foc al celebrului scriitor şi dramaturg francez Eric-Emmanuel Schmitt. La eveniment vor participa Chris Simion, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu şi Marius Constantinescu. Cristian Iacob va oferi publicului un scurt spectacol lectură din roman în dramatizarea şi regia lui Chris Simion.

25
/01
/17

Viitorul film din seria "Star Wars" se va numi "The Last Jedi" și va fi lansat la 15 decembrie 2017. Filmul, care va fi regizat de Rian Johnson, va prezenta noile aventuri ale lui Luke Skywalker (Mark Hamill) și Princess Leia (Carrie Fisher). Anterior filmul era cunoscut pur și simplu sub numele "Episode VIII".

25
/01
/17

În urmă cu 135 de ani să năștea romanciera și eseista britanică Virginia Woolf. Tot într-o  zi de 25 ianuarie (1938) se năştea Vladimir Vysotsky, actor, cantautor, poet și scriitor rus. Ignorant de oficialități, Vîsoțki a exercitat o influență enormă asupra locuitorilor Uniunii Sovietice. în anii '70, rușii își cumpărau casetofoane - achiziție destul de costisitoare pentru acele vremuri - anume pentru a-i putea asculta cântecele.

24
/01
/17

“TONI ERDMANN”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

24
/01
/17

Editura Nemira publică o selecție deosebită, dedicată iubitorilor de scrisori redescoperite în sertare și arhive, ca mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului: 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, în selecția lui David H. Lowenherz. Lansarea are loc miercuri, 1 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

24
/01
/17

Homo Americanus este un spectacol one-man-show de teatru non-verbal, un perform(D)ance conceput de Paul Cimpoieru cu trei reprezentaţii în ianuarie la Teatrul LUNI de la Green Hours (11, 18 si 25 ianuarie, dar și pe 1 februarie, de la ora 19.30).

24
/01
/17

Anul acesta, pe baza listei premierelor din 2016, pusă la dispoziție de Centrul Național al Cinematografiei, 21 de lungmetraje sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2017, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România. Evenimentul va avea loc la sfârșitul lunii martie, în București.

24
/01
/17

Într-o zi de 24 ianuarie se năștea Grigore Vasiliu Birlic, unul dintre cei mai mari actori români. Numele său de naștere era Grigore Vasiliu, Birlic fiind porecla pe care artistul a primit-o ca urmare rolului de succes din piesa Birlic, jucată la începutul carierei.

24
/01
/17

Astăzi este ziua în care cinefilii din întreaga lume vor afla nominalizările la Premiile Oscar 2017. Printre marile favorite, la cele mai importante categorii de premii, se numără peliculele „La la Land”, „Moonlight” şi „Manchester by the sea”. Nominalizările vor putea fi urmărite în direct la Digi24, de la ora 15.15.