Teatrul din Cartier continuă la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-din-cartier-continua-la-sibiu/

Proiectul Teatrul din Cartier se află în plin avânt. Ediţia cu numărul IV a debutat pe data de 1 august, la Grădina BIS, de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 56, a continuat apoi pe Stadionul de Rugby Bebe Boboc din Valea Aurie şi la Biserica Evanghelică din Guşteriţa.

Un articol de Liliana Matei|27 august 2018

Publicul sibian a avut astfel astfel ocazia să redescopere, într-o lumină nouă, spații mai puțin valorificate. În perioada următoare, BIS Teatru va poposi în cartierele Terezian și Ștrand.

Anul trecut, într-o premieră pentru Sibiu, malul Cibinului a găzduit primul spectacol de teatru, în cadrul proiectului Teatrul din Cartier. Datorită participării numeroase și a interesului spectatorilor, experiența va fi reiterată anul acesta. Astfel, în cartierul Terezian, sub Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de „Podul cel Nou”, vor avea loc în zilele de 29 și 30 august de la ora 19:00, spectacolele Orașul meu, respectiv Planeta roz bombon.

Orașul meu, în regia lui Bogdan Sărătean, pornind de la o idee de Flaviu Suhastru, îi reunește pe Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș și Mihai Alexandru, în calitate de autori și interpreți ai textelor cu valoare autobiografică. Monologurile lor vorbesc cu nostalgie și umor despre copilăria petrecută în cartierele Sibiului, despre locuri și oameni, trezind spectatorilor amintiri dragi și invitându-i să se regăsească în poveștile prezentate. Planeta roz bombon este un spectacol muzical, marca Lipicioșii, având ca temă principală iubirea, cântată în diferite limbi ale pământului: română, spaniolă, franceză, engleză, germană, sau coreeană.

Spectacolul Orașul meu va fi reluat pe 4 septembrie, de la ora 19:00, în parcul din centrul cartierului Ștrand, într-o ultimă reprezentație din cadrul acestei ediții a proiectului.

Această ediție a proiectului Teatrul din Cartier este o acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum și de Consiliul Județean Sibiu. Asociația Culturală BIS le mulțumește tuturor celor care au alergat în cadrul Maratonului Internațional Sibiu pentru acest proiect.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.