Teatrul Ion Creangă celebrează 1 iunie cu un program #VăraTIC în grădina Casei Eliad
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-celebreaza-1-iunie-cu-un-program-varatic-in-gradina-casei-eliad/

Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Ion Creangă şi ARCUB dau tonul bucuriei #văraTICe şi îi aşteaptă pe copiii cu vârsta sub 6 ani alături de întreaga familie la VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru, un program consistent de teatru outdoor susţinut în perioada 1 iunie – 26 septembrie 2021 în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5).

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2021

Poveștile Teatrului Ion Creangă se întorc pe 1 iunie în grădina Casei Eliad!

Desfășurat într-un mediu sigur și prietenos pentru cei mici – un mini amfiteatru colorat și vesel – programul oferă o selecție variată de spectacole educative din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Acestora li se alătură noi titluri aflate în producție, care vor avea premiera în stagiunea estivală, precum „Fata moșului și fata babei” „Cei trei purceluși” sau „Hainele cele noi ale împăratului”, dar și spectacole care revin în program, la cererea publicului, cum este „Magia ghicitorilor”.

Un alt element de noutate în programul acestei ediții este și oferta de ateliere de creativitate și de dezvoltare prin teatru pentru copiii între 3 și 6 ani. Astfel, după vizionarea unui spectacol, familiile pot opta pentru a rămâne în amfiteatru și a lua parte la un atelier inspirat din universul poveștii sau tematicilor abordate de actorii de pe scenă. Atelierele sunt coordonate de artiști din echipa Teatrului Ion Creangă cu o vastă experiență în lucrul cu copii, printre care: Voicu Hetel, Nicoleta Rusu, Ioana Ginghină, Andra Mirescu sau Andreea Gaica.

1 Iunie VăraTIC: Lansarea stagiunii estivale

Marți, 1 iunie, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Copilului, Amfiteatrul VăraTIC își deschide porțile pentru a întâmpina primii oaspeți, care pot opta pentru cinci activități dedicate copiilor de vârstă preșcolară, programate în intervalul orar 10:00 – 20:00.

10:00, Spectacolul „Prostia omenească” (30 min)
11:00, Atelier de creativitate „Măști din povești”, cu Nicoleta Rusu (60 min)
16:00, Spectacolul „Amintiri într-o valiză” (30 min)
18:00, Spectacolul „Punguța cu doi bani” (30 min)
19:00, Atelier de educație prin teatru „Turtița năzdrăvană”, cu Voicu Hetel (60 min)

Programul continuă în weekendul 5-6 iunie cu patru spectacole de teatru, programate sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 18:00, atât pentru preșcolari, cât și pentru copii cu vârsta sub 3 ani. Mai multe informații despre calendarul de spectacole și ateliere pot fi consultate pe website-ul varatic.teatrulioncreanga.ro. Biletele pot fi achiziționate online, prin intermediul platformei Entertix.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului (tel. 0767.934.374)

Respectarea normelor de acces

În conformitate cu măsurile impuse de autorități pentru organizarea evenimentelor culturale în aer liber, participarea publicului la activitățile din Amfiteatrul VăraTIC se face cu respectarea:
• Regulamentului de acces al Teatrului Ion Creangă și normelor de triaj impuse de teatru în baza acestuia: verificarea temperaturii la intrare, purtarea măștii medicale/nonmedicale pe întreaga durată a activității, menținerea distanței față de alți spectatori ș.a.m.d.;
• Normelor în vigoare la data participării la eveniment, conform ordinelor emise de Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii, cu posibilitatea condiționării participării adulților de prezentarea adeverinței de vaccinare sau a unui test negativ pentru un test RT-PCR / test antigen rapid.

Conform Ordinului Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății nr. 3032/721/2021, publicat la data de 20 mai 2021, participarea la evenimentele culturale în aer liber este permisă persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol. Cei peste 5 ani vor purta mască.

 

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.