Teatrul Ion Creanga „îmbracă” Parcul Kiseleff în haine de sărbătoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-imbraca-parcul-kiseleff-in-haine-de-sarbatoare/

Teatrul Ion Creangă „îmbracă” Parcul Kiseleff din Bucureşti în haine de sărbătoare, în perioada 16 – 22 decembrie, pentru a întâmpina cum se cuvine vizita lui Moş Crăciun.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2015

Timp de o săptămână, între 16 şi 22 decembrie, brăduţi ornaţi cu turtă dulce, mii de luminiţe colorate, personaje de basm şi sute de colindători vor transforma parcul într-un carusel al poveştilor de iarnă.

Dedicat celor mai mici dintre spiriduşi, programul aduce pe scenă spectacole de teatru pentru copii („Clowns” – Teatrul Ion Creangă şi „Magia copilăriei” – Teatrul Excelsior), recitaluri de colinde susţinute de artişti îndrăgiţi de copii şi părinţi, precum Ducu Bertzi, Alexandra Ungureanu, Elena Gheorghe, Alina Sorescu şi Aurelian Temişan, dar şi concerte de muzică clasică în interpretarea Orchestrei Simfonice Bucureşti şi a Orchestrei Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Moş Crăciun va poposi în parc în fiecare seară, pentru a primi scrisorile copiilor şi pentru a se bucura de urările cetelor de colindători: Corul Solemnis, Corul de copii al Operei Naţionale Bucureşti, Grupul de copii Mezzetino şi foarte tinerii colindători de la Clubul Micului Actor şi Opera Comică pentru Copii. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică şi teatru de umbre sau sesiunile de meşterit decoraţiuni, care vor avea loc la Atelierul Moşului.

Intrarea este liberă la toate activităţile programate în cadrul evenimentului. Informaţii suplimentare despre eveniment şi program sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro.

Foto – Parcul Kiseleff , Teatrul Ion Creanga –  teatrulioncreanga.ro.

20
/01
/15

Iustin Capră, unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, a murit, luni seară, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, unde se internase cu o zi în urmă. Capră a creat, printre altele, rucsacul zburător, brevetat de americani şi folosit de cosmonauţi la deplasările intercapsulare.

20
/01
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Andrei Huţuleac joacă pe 24 ianuarie, de la ora 19.00, în „Visul unei nopţi de vară“, spectacolul lui Victor Ioan Frunză de la Teatrul Metropolis. Actorul vorbeşte despre motivele pentru care s-a apucat de meseria lui.

19
/01
/15

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio, va cânta în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

19
/01
/15

Nu sunt o adeptă a clasamentelor, mai ales de tipul „cel mai bun la nivel mondial este…”. În sport merge, dar în muzică: gândiţi-vă, dacă ar fi să alegem care este cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, pe cine am alege – pe Bach, pe Beethoven, pe Mozart?

19
/01
/15

Gaiţele, Ţarul Ivan îşi schimbă meseria, Nebun din dragoste, Ultimul Don Juan, Un pic prea intim, Blifat, Titanic Vals, Mecanica inimii, Jack şi Vrejul de Fasole, Crăiasa zăpezii, La vita e bella, Akasă şi multe alte spectacole în săptămâna 19 - 25 ianuarie.

19
/01
/15

"Aprobarea celorlalţi este un stimulent de care este bine uneori să ne ferim". - Paul Cézanne (19 ianuarie 1839 - 23 octombrie 1906), considerat cel mai mare înnoitor al picturii la sfârșitul secolului al XIX-lea.

18
/01
/15

Știrile aveau titluri asemănătoare: ”A murit Valentin Nicolau, fost director TVR”. Lumea s-a întors la civilizația orală, oamenii din peșterile de ciment se adună în jurul focului catodic să asculte povești breaking news, așa că funcția de președinte al TVR dă titlul, pe galben. Am avut o strângere de inimă, era ca și cum, la moartea lui Eminescu, s-ar fi titrat: ”A murit un corector al ziarului Timpul”!

18
/01
/15

Teatrul Naţional Radiofonic vă invită, luni, 19 ianuarie, de la ora 11.00, la Clubul Ramada Majestic, la audiţia cu public a spectacolului: ,,Marea iubire a lui Sebastian”; scenariu radiofonic de Diana Mihailopol, inspirat din volumul de memorii Artistul şi oglinda al actriţei Leny Caler.

17
/01
/15

Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă șapte ani de existență. Alături de lectorii fundației, cursanții au descoperit lumi fabuloase, s-au delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice și s-au bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni speciali, printre care: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.