Teatrul Metropolis, în campania ,,Artiștii pentru artiști”, cu „Lecţia de violoncel“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-in-campania-artistii-pentru-artisti/

Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic se numără printre instituţiile de profil care s-au alăturat demersului UNITER de a sprijini cauza artiştilor prin spectacole de caritate, prin intermediul campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2014

Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic se numără printre instituţiile de profil care s-au alăturat demersului UNITER de a sprijini cauza artiştilor prin spectacole de caritate, prin intermediul campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Instituţiile teatrale din Bucureşti şi din ţară vor juca spectacole din propriul repertoriu sub semnul campaniei naţionale „Artiştii pentru Artişti”, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie).

Mai multe teatre din Bucureşti s-au alăturat demersului UNITER, iar încasările de la spectacolele jucate de acestea vor fi direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Astfel, Teatrul Naţional Bucureşti s-a alăturat campaniei cu spectacolul „Bârfe, zvonuri şi minciuni”, de Neil Simon, în regia lui Ion Caramitru, care va fi montat pe 29 martie.

Teatrul Bulandra participă la campania „Artiştii pentru artişti”, cu spectacolul „Artă” de Yasmina Reza, în regia Cristi Juncu.

Teatrul de Comedie ia parte la această campanie cu „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, regia Mircea Cornişteanu (pe 27 martie), iar Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, cu „Veselia nu-i în criză”, un spectacol muzical – umoristic de Octavian Sava, Mihai Maximilian, Adrian Lustig, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru (pe 29 martie).

De asemenea, Teatrul Evreiesc de Stat va participa la campania UNITER cu „Jocul Regilor”, de Pavel Kohout, regia Felix Alexa (27 martie), Teatrul Excelsior, cu „Frumoasa şi Bestia”, după Charles Perrault, regia Ion Lucian şi Marius Nină (23 martie), Teatrul „Ion Creangă”, cu „Războiul bucatelor” de Ioan Gârmacea, după Petre Ispirescu, regia Mihai Manolescu (27 martie), iar Teatrul Masca, cu „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, regia Mihai Mălaimare (23 martie).

Teatrul Metropolis participă la campanie cu „Lecţia de violoncel” de Mona Radu, regia Felix Alexa (pe 22 martie) şi a vândut deja 80 de bilete la acest spectacol, Teatrul Mic, cu „Vulpone”, după Ben Jonson, regia Vlad Cristache (27 martie), Teatrul Nottara, cu „Titanic vals” de Tudor Muşatescu, regia Dinu Cernescu (21 martie), Teatrul Odeon, cu „Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, regia Dinu Cernescu (24 aprilie), iar Teatrul Ţăndărică participă cu „Croitoraşul cel viteaz”, după Fraţii Grim, regia şi scenariul Daniel Stanciu (27 martie).

lectia de violoncel

Secvență din spectacolul ,,Lecția de violoncel”, de la Teatrul Metropolis. Foto: Petrică Tănase

La aceste montări se adaugă spectacolul-eveniment produs de UNITER special pentru ediţia din acest an a campaniei, care este intitulat „Clipe de viaţă 2” şi care va fi prezentat pe 31 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, anunță Mediafax.

Spectacolul, care va avea o unică reprezentaţie, îi are în distribuţie pe: Dorin Andone, Alexandru Arşinel, Ilinca Dumitrescu, Felicia Filip, Marcel Iureş, Vasile Macovei, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare şi trupa Teatrului Masca, Horaţiu Mălăele, Adrian Naidin band, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul Allegretto, Tania Popa, Aurelian Octav Popa, Stela Popescu, Victor Rebengiuc, Paula Seling, Eusebiu Ştefănescu, Cătălin Târcolea. Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru.

Biletele pentru spectacolul-eveniment au fost puse în vânzare la Sala Radio, Teatrul Naţional Bucureşti, pe bilete.ro, precum şi în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Foto: Arhiva Teatrul Metropolis

 

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.