Teatrul Metropolis întâmpină 100 de ani pentru România, Sala “Amfiteatru” devine Sala “Centenar”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-intampina-100-de-ani-pentru-romania-sala-amfiteatru-devine-sala-centenar/

2018 reprezintă un an important pentru istoria României, este anul în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, astfel încât, Teatrul Metropolis se alătură demersurilor iniţiate pe tot cuprinsul ţării pentru omagierea acestui bogat secol.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2018

Începând de ieri, 23 martie, Sala “Amfiteatru” a Teatrului Metropolis poartă numele de Sala “Centenar”.

Cu acest prilej, cele 100 de locuri ale sălii vor primi numele personalităților marcante ale acestui secol, personalităţi din domeniul teatrului românesc. Pe parcursul a 5 luni, fotoliile sălii vor trece prin metamorfoza schimbării numelui. În fiecare lună, fotoliilor li se vor adăuga câte 20 de nume care au contribuit la pagina de istorie teatrală a fiecărei perioade a celor 100 de ani de România.

Primele 20 de nume ale acestor personalităţi vor fi: Agatha Bârsescu, Constantin I. Nottara, Aglae Pruteanu, Ion Livescu, Lucia Sturdza Bulandra, Ion Manolescu, Zaharia Bârsan, Constantin Tănase, Tony Bulandra, V. Maximilian, Maria Filotti, Gheorghe Storin, Gheorghe Timică, Maria Ventura, Marioara Voiculescu, Ion Iancovescu, Nicolae Bălţăţeanu, Elvira Popescu,  Marietta Sadova, Mihai Popescu.

 100 de ani pentru România, 100 de ani pentru scena de teatru!

Foto: Teatrul Metropolis – facebook

11
/02
/15

Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, are premiera mondială astăzi.Evenimentul este programat la ora 17.00, ora României, la Berlinale Palast, locația principală al celui mai important festival internațional de film al începutului de an.

11
/02
/15

Frank DiLeo, un fost manager al lui Michael Jackson, ar fi spus că starul pop a fost ţinta unui asasinat al mafiei, în anii 1980, pe care el a reuşit să îl împiedice, potrivit unei biografii a lui DiLeo realizate de fostul său partener de afaceri, Mark Lamica,

10
/02
/15

Matei Vişniec s-a întâlnit cu cititorii, luni, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, unde a declarat că, dacă ar fi preşedinte pentru o zi, ar da o lege "pentru apărarea limbii române", care este "maltratată, în primul rând, de oamenii politici", ce pot avea o influenţă mare asupra tinerilor români.

10
/02
/15

Pe 14 februarie, sărbătorim iubirea la Teatrul de pe Lipscani, cu spectacolul „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire”, la ora 19.00, în regia lui Chris Simion, prezentat în premieră, cu o distribuţie tânără şi dinamică, formată din actriţa Carla-Maria Teaha şi dansatorii Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea.

10
/02
/15

Rândurile care urmează spun povestea oraşului pe care l-am părăsit în vara anului 2009 doar pentru a-l regăsi în iarna anului 2015.

10
/02
/15

Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluată la peste un milion de dolari, a fost furată luna trecută, în cadrul unei spargeri organizate la Paris. Trofeul câştigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociaţiei Chaplin, compania care protejează numele şi imaginea artistului.

10
/02
/15

Zilele trecute s-au decernat premiile Grammy, probabil cele mai importante premii ale industriei discografice mondiale, în orice caz, cele mai importante de pe teritoriul nord-american.

09
/02
/15

Opera Națională Română Iași prezintă, în premieră națională, un spectacol de teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu, „Imagine all the people”, după John Lennon. Reprezentaţia va avea loc de Valentine's Day - sâmbătă, 14 februarie 2015 - de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

09
/02
/15

În ajunul zilei dedicate îndrăgostiţilor, Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului său principal – TIBERIU SOARE – şi cu participarea pianistei KARINA ŞABAC (unul dintre artiştii români cu o frumoasă carieră internaţională), prezintă o seară muzicală a cărei principală temă este... iubirea.

09
/02
/15

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.