Teatrul Nottara deschide stagiunea 2014-2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-deschide-stagiunea-2014-2015/

Teatrul Nottara pregăteşte pentru noua stagiune, premiere ale unor regizori de succes, ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, expoziţii, aniversări şi alte evenimente inedite. O parte dintre producţiile teatrului vor participa în acest an, la festivaluri în ţară sau vor avea turnee în străinătate. 

Un articol de Liliana Matei|6 septembrie 2014

Stagiunea de la Nottara se deschide oficial în acest week-end, cu două comedii foarte îndrăgite de public. Astfel, sâmbătă, 6 septembrie, se reia Soţul păcălit de Molière – unul dintre cele mai longevive spectacole de pe scenele teatrelor bucureştene (se joacă de peste 15 ani, cu mare succes de public). În această montare, semnată de regizorul Mircea Cornişteanu îi puteţi (re)vedea pe Ion Haiduc şi Cerasela Iosifescu.

Duminică, 7 septembrie, puteți să-l vedeți pe actorul Mircea Diaconu, în spectacolul Scandal la Operă! de Ken Ludwig, regia: Petre Bokor. Ambele spectacole se joacă la Sala Horia Lovinescu, de la ora 19.00.

Cu ocazia deschiderii noii stagiuni, foaierul Sălii Horia Lovinescu va găzdui, în perioada 6 septembrie – 8 octombrie, un eveniment special: expoziţia artistului Mihai Teodor Olteanu, intitulată ţărmuri. flori. îngeri păzitori. miresme. culori. În cadrul ei, vor fi expuse 44 de lucrări „inspirate din întâlnirea cu ţărmul grecesc, cu arta Greciei Antice, cu frumuseţea trupului feminin, redescoperită de greci. Expoziţia este închinată luminii, bucuriei şi iubirii veşnice.”, după cum afirmă artistul. Mihai Teodor Olteanu este cunoscut ca „pictorul Revoluţiei de la Timişoara” şi a participat la sute de expoziţii personale şi de grup, în oraşe din România, dar şi la Haga, Amsterdam, Budapesta sau Lyon. Tablourile lui se regăsesc şi în colecţii private, ale unor importaţi şefi de stat.

În a doua parte a lunii septembrie, va avea loc la Sala Horia Lovinescu şi premiera pentru presă a montării Noul locatar de Eugène Ionesco, un spectacol de Gábor Tompa. Rolul principal este interpretat de Francisco Alfonsín, un actor spaniol care a jucat atât pe scene din ţara natală, cât şi în Franţa şi Anglia. Alături de el, îi veţi revedea în această montare pe actorii Teatrului Nottara: Ada Navrot, Ion Grosu şi Gabriel Răuţă. Spectacolul a fost selectat să participe la cea de-a 24 ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în luna noiembrie.

În această stagiune, Victor Ioan Frunză, Cristi Juncu, Alexandru Mâzgăreanu şi Diana Lupescu sunt câţiva dintre regizorii care vor avea spectacole în premieră, pe scenele Teatrului Nottara. În plus, publicul se va putea bucura şi de producţiile deja cunoscute ale teatrului, jucate cu succes în ultimii ani şi apreciate atât în România cât şi în străinătate. De asemenea, vor avea loc turnee în Cehia, Franţa sau Germania precum şi participări la festivaluri de prestigiu din ţară.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard se va desfăşura în perioada 11-18 octombrie şi va cuprinde spectacolele din ţară şi din străinătate, împărţite în două secţiuni: cea competitivă Mici crize… (şi) electorale precum şi secţiunea Bulevardul Comediei. Evenimentul toamnei, de la Teatrul Nottara, va fi completat cu spectacole-lectură, lansări de carte şi colocvii.

Pentru spectacolele din luna septembrie, dar şi pentru Fest(in) pe Bulevard, biletele au fost deja puse în vânzare şi se pot achiziţiona de la Casa de bilete a Teatrului Nottara, din B-dul Magheru nr. 20, deschisă zilnic, între orele 10.00 – 20.00. Telefon: 021.317.41.01.

Foto: Ciprian Duică

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.