Preţul corect – un experiment teatral interactiv la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-pretul-corect-un-experiment-teatral-interactiv/

Un experiment teatral în care încercaţi să determinaţi împreună cu actorii care este preţul corect pentru o fiinţă umană. Rezultatul acestui atelier face parte din pregătirea spectacolului „Preţul corect“, de Andreea Vălean, care va avea premiera în stagiunea 2013-2014. Spectacolul va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Un articol de Andrada Văsii|11 iunie 2013

Un experiment teatral în care încercaţi să determinaţi împreună cu actorii care este preţul corect pentru o fiinţă umană. Rezultatul acestui atelier face parte din pregătirea spectacolului Preţul corect“ de Andreea Vălean care va avea premiera în stagiunea 2013 – 2014. Spectacolul va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Este „totul de vânzare“? Ce „vindem“ şi „cumpărăm“ unul de la celălalt, în fiecare zi? Te-ai întrebat vreodată cât valorezi în momentul de faţă? Cât ai valorat la un moment dat în trecut? Au relaţiile un preţ? Sau numai bunurile obţinute sau moştenite? Se poate pune un preţ pe genealogie, etnie, religie, istorie, aşezare geopolitică? Cum se schimbă acest preţ? În ce situaţii am fi dispuşi să ne vindem sau să ne cumpărăm aproapele? Ne vindem sau nu ne vindem ţara, orfanii, talentul?

Vindeţi sau cumpăraţi poveşti?

Într-un joc interactiv cu actorii teatrului vă veţi pune în postura de a găsi răspunsuri la unele dintre aceste întrebări sau de a formula altele. Odată intrat în joc, veţi primi un capital simbolic cu care putețţi vinde sau cumpăra poveşti, personaje, obiecte, spaţiu în teatru. Sunteţi încurajaţi să participaţi împreună cu cineva apropiat, membru de familie sau prieten, cu care să puteţi împărtăşi această experienţă. 

Intrarea este liberă, tot ce trebuie să faceţi este să aveţi la voi un pix şi să vă implicaţi activ în jocurile propuse de actori.

Acest experiment teatral este unic şi irepetabil. Ceea ce veţi descoperi împreună va fi folosit în viitoarea producţie a acestui spectacol.

Foto credit: Teatrul Odeon

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.