Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc cântă în La Traviata, un spectacol de gală la Opera Aurora, Malta
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-stefan-pop-si-soprana-elena-mosuc-canta-in-la-traviata-un-spectacol-de-gala-la-opera-aurora-malta/

Ştefan Pop va cânta pentru prima dată la Opera Aurora din Gozo, Malta, în La Traviata, într-un unic spectacol de gala organizat pe 17 octombrie. În fiecare an, celebrul teatru maltez oferă spectatorilor o montare grandioasă, aceasta fiind a treia productie de Traviata prezentată aici după reprezentaţiile de succes din 1978 şi 1998.

Un articol de Liliana Matei|16 octombrie 2015

Ştefan Pop va fi Alfredo, iar Elena Moşuc va interpreta rolul Violettei Valery. Distribuţia este completata de Marzio Giossi (Giorgio Germont). Colin Attard dirijează Orchestra Filarmonică din Malta. Spectacolul este sold out încă de la începutul acestei săptămâni.

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop şi-a început cariera internaţională în 2009, cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producţie a lui Franco Zefirelli. A interpretat rolul principal din L’Elisir d’amore la Teatrul Verdi din Trieste în 2010 şi la Opera de Stat din Hamburg în 2011. În acelaşi an a debutat şi în rolul Elvino din La Sonnambula la Opera de Stat din Viena. În 2014 a debutat la Festivalul de la Salzburg în rolul tenorului italian din Der Rosenkavalier.

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Elena Moşuc, Sonya Yoncheva, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, Placido Domingo, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.

Elena Moşuc, una dintre cele mai cunoscute soprane la nivel mondial, se bucură de aprecierea publicului internaţional pentru interpretări în Lucia di Lammermoor, Traviata, Luisa Miller şi Rigoletto.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.