Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet – concert în Club Tribute din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/teodora-enache-si-benny-rietveld-quintet-concert-in-club-tribute-din-bucuresti/

Pe 22 iunie, Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet vor putea fi urmăriţi live într-un concert de excepţie ce se va desfăşura în Club Tribute. Show-ul anunţă lansarea celui mai nou album al artistei – „Transfiguration“ – produs de Benny Rietveld (basistul şi directorul muzical al trupei Santana) şi înregistrat împreună cu muzicienii americani care compun Benny Rietveld Quintet şi doi invitaţi.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2016

Transfiguration reprezintă rodul unui proiect jazz de excepţie lansat în România, în septembrie 2014, de Teodora Enache și Benny Rietveld.

Afis Transfiguration - BUCURESTI

Albumul a fost înregistrat în februarie 2015, în studiourile Audio Mix House din Las Vegas (SUA), cu aportul fostei secţii ritmice Santana – Benny Rietveld (bas) și Pepe Jimenez (tobe), alături de care s-au aflat Manu Koch (claviaturi, BR Quintet), Allen Won (saxofon, BR Quintet), Ren Martin-Doike (viola, BR Quintet), Ramon Yslas (percutie, BR Quintet) și Fred Schreuders (chitara) si a fost revizuit în celebrele Abbey Road Studios din Londra, în iulie 2015.

Conceptul albumului poarta viziunea Teodorei Enache. Produsul muzical finit beneficiază de vasta experienţă a lui Benny Rietveld, atât ca instrumentist cât și ca producător, aranjor și inginer de mixaj si cuprinde lucrări diverse – standarde de jazz, muzică tradiţională românească și evreiască, dar și creaţii originale ale Teodorei.

Concertul de la Bucuresti este primul din turneul Transfiguration – produs de Asociatia Fapte, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Restul concertelor vor avea loc dupa cum urmeaza: 24 iunie – Sibiu (Filarmonica – Sala Thalia), 25 iunie – Brasov (Rockstadt), 27 iunie – Cluj Napoca (Opera Maghiara).

Câte ceva despre artişti

Teodora Enache este cotată drept una dintre vocalistele din prima ligă a jazz-ului românesc, cu o carieră de peste 20 ani. A colaborat cu numeroşi muzicieni internaţionali: Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ricardo Scala, Theodosii Spassov, David Brubeck sau Burton Greene. Detine Premiul de Excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie internaţională a unui muzician român de jazz, acordat de Societatea Română de Radiodifuziune. 2013 (an pe care l-a încheiat cu un spectaculos turneu alături de Stanley Jordan, în Germania şi România) i-a adus întâlnirea cu Benny Rietveld, care avea sa pună bazele prezentei colaborări.

Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni ai culturii muzicale internaţionale, posesor al unei impresionante cărţi de vizită. De 9 ori laureat al Premiilor Grammy, ca basist, autor de muzică de film şi producător muzical,  în prezent este basist şi director muzical al lui Carlos Santana. A concertat şi înregistrat împreuna cu Miles Davis, Sheila E., John Lee Hooker, Bonnie Hayes, Ray Obiedo, şi multi alţii.

INFO

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro şi în reteaua iabilet (Hard Rock Cafe, Beraria H, Magazinul Muzica, Reteaua SAY SHOP, Agentiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilelete Metrorex), Magazinele IQBox-Telekom si Uman si pe cele 1500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour si Mega Image din toata tara). Online puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone, pe factura Orange, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde in tara sau prin OP.

In perioada de presale (care dureaza pana la 15 iunie, inclusiv), preturile biletelor sunt cuprinse intre 48 si 85 lei (in functie de locul ales), iar in perioada dintre 16-22 iunie, preturile vor fi cuprinse intre 58 si 95 lei.

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.