TES FEST, o călătorie în jurul lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/tes-fest-o-calatorie-in-jurul-lumii/

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 30 mai 2021, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST.

Un articol de Liliana Matei|24 mai 2021

După mai mult de un an în care toată activitatea culturală la nivel mondial a fost afectată de pandemia COVID 19, Teatrul Evreiesc de Stat își continuă misiunea, aceea de a celebra identitatea unică a limbii și culturii idiș. Chiar și de la distanță, reprezentanți ai culturii idiș din întreaga lume și-au unit eforturile și aspirațiile în a crea, împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în sistem on-line, în speranța de a oferi publicului o călătorie imaginară de jur împrejurul lumii.

Pe parcursul celor trei zile de festival, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe pagina oficială de Facebook (https://web.facebook.com/teatrulevreiesc/) și pe canalul de YouTube (https://www.youtube.com/teatrulevreiesc) cele mai recente producții ale artiștilor participanți.

TES FEST on-line va aduce în atenția publicului atât spectacole de teatru, cât și concerte. De asemenea, în cadrul TES FEST vor fi prezentate două co-producții internaționale, ca simbol al solidarității artiștilor idiș din Israel, SUA, Polonia, Franța. Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta trei producții proprii.

Toți artiștii prezenți în acest an în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș au colaborat la TES FEST pro bono, susținând și în acest fel Teatrul Evreiesc de Stat ca pol al culturii idiș din întreaga lume și celebrând, prin activitatea lor, Ziua Limbii și Culturii Idiș.

Accesul publicului la toate evenimentele prezentate on-line în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș TES FEST 2021 va fi gratuit.

Tot în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru idiș, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă, 29 mai, de la ora 19.00, pe scena proprie, spectacolul de „Purim”. Pentru această reprezentație, biletele pot fi achiziționate din rețeaua mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/spectacol-de-purim-2704.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.