The Book Thief / Hoţul de cărţi, din 28 februarie în cinematografele româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-book-thief-din-28-februarie-in-cinematografele-romanesti/

Filmul The Book Thief/ Hoţul de cărţi, regizat de Brian Percival, va avea premiera în cinematografele din România, pe 28 februarie, informează distribuitorul peliculei, Odeon Cineplex. În distribuţie: Geoffrey Rush şi Emily Watson.

Un articol de Petre Ivan|23 februarie 2014

Filmul The Book Thief/Hoţul de cărţi, regizat de Brian Percival, va avea premiera în cinematografele din România, pe 28 februarie, informează distribuitorul peliculei, Odeon Cineplex. În distribuţie: Geoffrey Rush şi Emily Watson.

Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, notează Mediafax.

Faptul că trebuie să se acomodeze în căminul noilor părinţi adoptivi pare iniţial să fie doar o povară pe umerii fetiţei, dar, în curând, Hans (Geoffrey Rush) şi Rosa (Emily Watson) ajung să îi câştige încrederea.

The Book Thief

Emily Watson, în The Book Thief/ Hoţul de cărţi

La acest lucru contribuie şi faptul că Hans o învaţă pe Liesel să citească, deschizându-i accesul spre lumea magică a cărţilor, într-o perioadă în care naziştii ard capodoperele literaturii universale în pieţe.

O ilustrare emoţionantă a capacităţii spiritului uman de a face faţă vicisitudinilor istoriei, această poveste optimistă înfăţişează contrastul dintre inocenţă (întruchipată de Liesel) şi forţa distructivă a războiului şi a violenţei oarbe, care nimiceşte totul în cale.

Foto cu The Book Thief şi Emily Watson – Cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.