The Hollywood Reporter cotează „Poziţia copilului“ ca favorit la Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-hollywood-reporter-coteaza-pozitia-copilului-ca-favorit-la-oscar/

Filmul „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, a fost inclus pe lista celor patru lungmetraje considerate principalele favorite care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, informează publicaţia The Hollywood Reporter.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2013

Filmul „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, a fost inclus pe lista celor patru lungmetraje considerate principalele favorite care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter, citat de Mediafax.

„Chiar şi pentru filmele străine, premiul Academiei de film americane rămâne cel mai important trofeu. Iranianul Asghar Farhadi a câştigat deja unul şi ar putea să îl primească pe al doilea, însă în acest an concurează un număr record de 76 competitori”, afimă Tim Appelo, critic şi jurnalist care scrie pentru publicaţia The Hollywood Reporter.

„Cursa este foarte deschisă”, a spus la rândul său regizorul belgian Felix Van Groeningen, care speră că filmul său, „The Broken Circle Breakdown”, propunerea Belgiei la Oscar, va fi nominalizat. „Nu există un favorit cert, aşa cum a fost «Amour» în 2013 sau «A Separation» în 2012”, a adăugat el.

„Poate că aşa este, însă, întrucât există 76 de propuneri, concurenţa este acerbă”, declară autorul articolului publicat pe site-ul hollywoodreporter.com.

Citiţi şi: Filmul „Poziția copilului”, în presa internațională: „În sfârșit! Un favorit la Ursul de Aur”

Pe 20 decembrie, Academia de film americană va anunţa o listă scurtă cu nouă filme străine, din care vor fi alese apoi cele cinci pelicule nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin.

Încercând să anticipeze care vor fi cele nouă pelicule străine de pe lista scurtă la Oscar, criticii de la The Hollywood Reporter au alcătuit la rândul lor o listă cu patru filme străine pe care ei le consideră ca fiind favorite. Lungmetrajul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer (foto sus, stânga), se află pe această listă, alături de ale trei pelicule: „The Hunt” (Danemarca), „The Past” (Iran) şi „The Broken Circle Breakdown” (Belgia).

„Luminiţa Gheorghiu a jucat în filmul românesc din 2007 «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” – neincluderea sa pe lista nominalizărilor la Oscar a fost şocantă şi a condus la schimbarea regulamentului de eligibilitate pentru această categorie -, dar şi în propunerea României la Oscarul din 2013, «După dealuri».

The Hollywood Reporter Pozitia copilului

Scenă din filmul „Poziţia copilului“, preferatul jurnaliştilor de la The Hollywood Reporter

În filmul «Poziţia copilului», regizat de Călin Peter Netzer cu un buget de 1 milion de dolari, ea joacă rolul unei femei dintr-o clasă socială mai înaltă, în comparaţie cu rolurile anterioare, o mamă care face yoga şi este exagerat de devotată fiului ei înfricoşat de drama prin care trece”, se afirmă în articolul de pe The Hollywood Reporter.

Recent, filmul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a ocupat primul loc în topurile întocmite de doi colaboratori ai site-ului Cineuropa.org: jurnalista franceză Benedicte Prot şi jurnalistul spaniol Alfonso Rivera.

Lungmetrajul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013 şi a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria „cel mai bun film străin”.

„Poziţia copilului”, cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010).

Foto: capturi din filmul „Poziţia copilului“, apreciat de The Hollywood Reporter

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.