Think Oscar aduce filmele de Oscar la Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/think-oscar-aduce-filmele-de-oscar-la-animest/

La cea de-a opta ediţie a festivalului Anim’est, pe lângă programul Think Oscar, spectatorii vor putea urmări şi cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie. Programul este pus la cale de Think Oscar alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurtmetrajelor, lansată de curând […]

Un articol de Andrada Văsii|3 octombrie 2013

La cea de-a opta ediție a festivalului Anim’est, pe lângă programul Think Oscar, spectatorii vor putea urmări și cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație.

Programul este pus la cale de Think Oscar alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurtmetrajelor, lansată de curând și în România.

SHORTSTV™ aparţine Shorts International, cea mai importantă companie de entertainment dedicată scurtmetrajelor, şi este disponibil în România prin Romtelecom.

Cea mai lungă zi de grădiniţă se desfăşoară la Think Oscar

Shorts International se ocupă de asemenea şi de Shorts™, care oferă scurtmetraje on demand prin iTunes în 54 de ţări. Încă din 2006, Shorts International a distribuit în cinematografe scurt-metrajele nominalizate la Oscar, atât în America de Nord cât și în Europa.

Adam și câinele (r. Minkyu Lee ), o poveste despre prietenia dintre om și câine, începând cu primele zile ale Genezei va fi prezentat la Think Oscar.

Guacamole proaspăt (r. PES),  despre un bucătar invizibil care pregăteşte o reţetă unică de guacamole cu ajutorul unor ingrediente neobişnuite, Maggie Simpson în  „Cea mai lungă zi de grădiniţă” (r. David Silverman), Până peste cap (r. Timothy Reckart, Fodhla Cronin O’Reilly) vor întregi lista de la Think Oscar.

Omul de hârtie (r. John Kahrs- foto sus), în care un tânăr face încercări disperate de a atrage atenţia unei fete care lucrează într-un zgârie-nori, peste drum de biroul său va putea fi urmărit alături de celelalte la Cinema Studio, în cadrul  secțiunii Think Oscar, miercuri, 9 octombrie, de la ora 22.00.

Think Oscar

Posterul filmului Cea mai lungă zi de grădiniță, participant la categoria Think Oscar

„Frankenweenie” , cel mai nou film al lui Tim Burton, va rula pentru prima dată pe ecranele din România la Anim’est. O parodie şi în acelaşi timp un tribut la horror-ul clasic din 1931 realizat după romanul lui Mary Shelley, cu un caracter design specific lui Burton, filmul este un remake stop-motion 3D al scurtmetrajului cu acelaşi nume realizat de regizor în 1984, în care tânărul Victor încearcă să-şi readucă la viaţă căţelul Sparky după ce învaţă la şcoală despre impulsurile electrice din muşchi.

Cu Winona Ryder, Catherine O’Hara şi Martin Short în distribuţie, filmul a fost nominalizat anul trecut atât la Oscar, cât şi la Premiile BAFTA.

Foto credit: Cinemagia, filme participante la Think Oscar

 

 

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

21
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După două filme ilustrative, fără forță, eșuate, „Poarta Albă” (2014) și „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), nu aveam mari așteptări de la noul lungmetraj al regizorului Nicolae Mărgineanu, „Cardinalul” (2019), tot despre victimele comunismului. Filmul are însă câteva calități, fără a fi memorabil.

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.