Thomas Sawyer revine la Teatrul EXCELSIOR
https://www.ziarulmetropolis.ro/thomas-sawyer-revine-la-teatrul-excelsior/

Thomas Sawyer, unul dintre cele mai aplaudate spectacole ale Teatrului EXCELSIOR, revine în repertoriu! Prima reprezentaţie din stagiunea curentă va avea loc pe 12 aprilie 2017, de la ora 19:00. Producţia, semnată de regizorul Horia Suru, reprezintă o adaptare modernă a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” scris de Mark Twain. Un spectacol altfel, în care Thomas Sawyer, „eroul” copilăriei părinţilor şi bunicilor noştri, are acum ocazia să-i întâlnească şi pe adolescenţii de azi.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2017

Cine este, de fapt, Thomas Sawyer? Este puștiul inteligent, amuzant, uneori obraznic, curajos, sentimental – și, mai ales, este protagonistul unui spectacol de la care veți pleca dansând și cântând.

Despre Tom Sawyer și aventurile lui am auzit cu toții, măcar în treacăt – le-am citit, le-am văzut rulând pe marile și micile ecrane, poate. Spectacolul Thomas Sawyer dezvăluie fascinanta lume a puștiului cel năzdrăvan într-o formulă surprinzătoare, plină de mișcare și muzică, ce trece dincolo de literatură și chiar dincolo de teatru, țintind imaginația prin bucuria jocului.

Thomas Sawyer propune un alt fel de a vedea efervescenta lume a lui Thomas (Tom),unde peripețiile se succed cu o viteză uluitoare. Energia fanstastică a actorilor care cântă dansează și improvizează, efectele vizuale și numerele de magie impresionante care îi acompaniază,momentele coregrafice și muzicale special concepute transformă povestea lui

Tom Sawyer într-un formidabil spațiu atemporal în care imaginația devine singura cheie necesară spre noi și noi aventuri. Un spectacol dedicat copiilor de azi, dar și tuturor celor cărora le este dor să se joace de-a copilăria.

Thomas Sawyer tom-sawyer-6

Foto: Thomas Sawyer – Teatrul EXCELSIOR

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.