TIFF 2018, în fotografii
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2018-in-cronci-de-film-si-fotografii/

Pe durata Festivalului Internaţional de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie), Ziarul Metropolis vă va ţine la curent cu cele mai importante evenimente de la Cluj.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2018

Și dacă Ionuț Mareș ne va prezenta filmele din festival, Cinesseur va fi furnizorul oficial de instantanee cu dichis de la  TIFF

TIFF 2018. Ziua 0
Extratereștrii au aterizat la TIFF! Nu, nu în Pădurea Baciu, locul pe care legendele locale îl dau ca destinație favorită a nepământenilor, ci în plin centru, la doi pași de Piața Unirii. Unde, se știe de-acum, e trademark local, au loc proiecțiile în aer liber la TIFF

TIFF 2018. Ziua 1
L-am găsit pe Lăscărică, mă, ciocoflendere… Era la un film de Bergman. Îți vine să crezi?
P.S.: Aia cu „Mă, ciocoflendere…” e pe spatele scaunului din față (ca să zic așa), dar nu știu cât de bine se zărește.

TIFF 2018. Ziua 2
Sunt mii de bancuri cu și despre Chuck Norris, dar ăsta le întrece pe toate. Pe cuvânt… De general!

TIFF 2018. Ziua 3
Circulația pe strada Napoca, una dintre principalele artere din centrul Clujului, e închisă, iar un Schwartzie local are grijă să nu miște nici musca. La 9 începe o nouă proiecție în Piața Unirii. Hasta la vista, baby!

TIFF 2018. Ziua 4
Ferestrele clădirilor din Cluj au mereu de spus câte o poveste. Sau mai multe. Depinde și de locatar. Azi am găsit povestea asta și v-o spun exact așa cum a gândit-o autorul. Necunoscut, firește.

TIFF 2018. Ziua 5
Binom iconic pentru poporul televizual român, parte a unei expoziții despre comunism intitulată „Partidul te vrea tuns” și vernisată, recent, la TIFF. Nu-s multe exponate, dar au miez. Am zărit și niște almanahuri Scânteia, m-aș fi întins la o lectură numai că spațiul, o hrubă, nu e deloc ofertant. În rest, la tv nu se dă nimic iar peștele e mut. Pentru că el știe tot.

TIFF 2018. Ziua 6
Strigătul lui Munch, versiunea clujeană

TIFF 2018, Ziua 7

„De mai doresc vreo apă din Europa, iată
E balta neagră, rece, pe care-n asfințit
Un trist copil împinge, stând în genunchi, o biată
Bărcuță, ca un flutur de mai, abia ițit.
O, nu mai pot să lunec prin vraja voastră, valuri
Menite cărăbușii bumbacului să fiți!
Nici să înfrunt trufia drapelelor, pe maluri,
Nici să plutesc sub ochii pontoanelor, cumpliți!” (Rimbaud)
Costă doar 150 de lei, iar meșterul care le face zice că nu prea se cumpără. Dacă aveți drum prin Cluj, îl găsiți pe labirinticele străduțe din centru.

TIFF 2018, Ziua 8
(Coffee) „Drama”, ediție limitată, prăjitura aproape oficială a festivalului

TIFF 2018, Ziua 9

Ar mai fi un pic de TIFF, dar lumea începe să (re)simtă un anume sentiment al sfârșitului.
Cu toate astea, ne vedem și mâine .

TIFF 2018, Ziua 10 (și ultima)
Vă scriu carte (nu, nu din amată), ci de la TIFF! Deși, la o adică, am putea vorbi și de armată. Armata tiffarilor, mai precis, la cât de mult public se strânge an de an acolo… See you around!

foto (si text): Cinesseur

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.