TIFF 2020 se reprogramează
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2020-se-reprogrameaz%c4%83/

În contextul situaţiei actuale din ţară şi ţinând cont de restricţiile impuse pentru siguranţa tuturor, echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediţia cu numărul 19.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2020

„Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai și 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie ușoară, dar suntem optimiști și lucrăm deja la posibilele date alternative”, declară Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

Echipa va urmări cu atenție, în perioada următoare, evoluția situației din țară, de care va depinde programarea noilor date pentru TIFF 2020. „Dacă #StămAcasă acum, le dăm șanse evenimentelor pe care le iubim să se întâmple anul acesta, în formule probabil adaptate timpurilor pe care le trăim. Le suntem recunoscători tuturor sponsorilor și partenerilor că sunt în continuare alături de noi. Împreună, vom găsi cele mai bune soluții”, adaugă Tudor Giurgiu.

Înscrierile făcute pentru programe precum Transilvania Pitch Stop, Bursa Alex. Leo Șerban, Competiția Locală rămân valabile, iar cei selectați vor primi vești în timp util despre noul program.

Spectatorii care și-au cumpărat deja bilete și abonamente au două opțiuni: le pot păstra sau își pot recupera banii. Echipa le mulțumește celor care aleg să susțină festivalul în aceste momente complicate, păstrându-le pentru ediția 2020, cu toate modificările pe care le vor impune vremurile incerte prin care trecem cu toții.

Între timp, cât #StămAcasă, platforma de streaming TIFF Unlimited a devenit locul de întâlnire al fanilor TIFF: în fiecare weekend, unlimited.tiff.ro găzduiește premiere gratuite de #CaranTIFF. Urmează spectacole de teatru, experiențe cinematic-culinare, filme cult și multe alte surprize. Catalogul TIFF Unlimited conține peste 100 de titluri: Best of TIFF, Best of Cannes, grupaje de comedii sau documentare. O selecție de filme românești poate fi văzută de oriunde din lume, fără abonament.

Tot în această perioadă, o parte din echipa TIFF s-a implicat în lansarea inițiativei #UnSingurCluj, menită să centralizeze și să sincronizeze eforturile județului Cluj în lupta cu epidemia. Le puteți sprijini sau urmări acțiunile pe unsingurcluj.ro.

***

Vezi filme pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube 

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Foto: Nicu Cherciu

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.