TIFF anunță un parteneriat cu TikTok: #PovestitorulDeFilm le dă șansa creatorilor de conținut să câștige o experiență la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-anunta-un-parteneriat-cu-tiktok-povestitoruldefilm-le-da-sansa-creatorilor-de-continut-sa-castige-o-experienta-la-cluj/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunţă un parteneriat cu platforma TikTok, prin care îşi propune să aducă în focus creatorii români de conţinut pasionaţi de cinematografie şi să îi invite să-şi găsească inspiraţia la cel mai mare eveniment de film din ţară. Parteneriatul include un hashtag challenge, care va culmina cu un eveniment de premiere special la Cluj-Napoca, şi un Masterclass VFX pentru adolescenţi susţinut de Robert Tatoi, în cadrul EducaTIFF.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2022

Sub hashtag-ul #PovestitorulDeFilm, utilizatorii români de TikTok pot intra în challenge-ul TIFF 2022. Pentru a participa, creatorii de conținut trebuie să realizeze un clip video pe TikTok, nu mai lung de 1 minut, în care să povestească sau să arate într-un mod creativ acțiunea unui film sau serial care le-a plăcut. Challenge-ul este să nu spună numele filmului sau serialului, ci să își încurajeze urmăritorii să ghicească. Cele mai creative și inspirate două clipuri video vor fi premiate cu o experiență completă pentru două persoane la festival, cu toate cheltuielile asigurate, în perioada 23 – 26 iunie. Aici va avea loc un eveniment de premiere special, unde vor fi proiectate clipurile câștigătoare, iar participanții se vor întâlni cu juriul, profesioniști din industria de film și reprezentanți TikTok.

Câștigătorii vor fi aleși de un juriu format din Cătălin Ionuț (creator de conținut cu peste 2 milioane de urmăritori), Mara Oprea (actriță și creator de conținut) și Carol Ionescu (actor). Competiția #PovestitorulDeFilm se desfășoară până pe 15 iunie. Toate detaliile și regulamentul complet pot fi consultate pe platforma TikTok.

TikTok va fi prezent și în secțiunea educațională a festivalului, EducaTIFF. Robert Tatoi, unul dintre cei mai apreciați creatori de conținut din țară și expert în efecte vizuale va susține un Masterclass VFX joi, pe 23 iunie, de la ora 16:30, adresat exclusiv tinerilor pasionați de creare de conținut, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Vor fi aleși 15 participanți, iar înscrierile se fac completând acest formular – https://forms.gle/shZLxVDLk2Mm1uR76

TIFF poate fi urmărit pe TikTok pe următorul cont: https://www.tiktok.com/@transilvania_iff 

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.