VIDEO Tinereţe şi emoţie la UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinerete-si-emotie-la-undercloud/

Programul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud oferă publicului în seara de astăzi trei producţii pline de tinereţe, de frumuseţe şi de emoţie.

Un articol de Elena Simion|23 august 2013

Programul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud oferă publicului trei producții pline de tinerețe, de frumusețe și de emoție. Pe 23 august, pe înserate, sunteți invitați să vă bucurați de o producţie Godot Cafe Teatru și de două producții de licență UNATC, premiate în Gala Absolvenților de anul acesta.

Trupa de la la Godot Café Teatru aduce pe scena un spectacol după autori americani contemporani: „Shot sau Comedia relațiilor”, sub direcția scenică a Andreei Bibiri. Este vorba despre cinci piese scurte, despre femei, despre bărbați, despre viață, despre noi.

În program sunt prezente două spectacole premiate și apaludate îndelung la Gala Absolvenților 2013: „Clasa noastră” și „Kairos“.

„Clasa noastră“ este o poveste despre zece copii și urmărește destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a șaptezeci de ani de istorie Viața îi obligă să crească prea repede punându-i la încercare: să-și urască prietenul, să-și iubească dușmanul, să-și trădeze credința din frică sau din iubire. Să lupte și să moară pentru convingerile lor, să trăiască cu speranța că nu-și pierde niciodată demnitatea.

Este o piesă tulburătoare despre noi, oamenii, despre puterea sentimentelor noastre, dar și despre modul în care transformările sociale și istorice își pun amprenta asupra traiectoriei vieții. 14 lecții despre credință, iubire și frică, după Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu.

„Pe afiș nu apar ca regizoare, ci ca diriginta clasei. Aș lucra din nou și mâine cu ei pentru că ei vor rămâne mereu clasa mea.“

Simona Măicănescu,
actriță 

Spectacolul se va juca pentru prima dată în aer liber, în curtea Muzeului Țăranului Român, doar sub lumina torțelor. Va fi o experiență menită să apropie spectatorul de jocul tinerilor actori, să îl prindă în mrejele poveștii de viață care se țese pe scenă.

Citiți și Simona Măicănescu: „Nu cred în fiţe, ifose şi atitudine de vedetă“

Seara se va încheia în pași de dans, cu un spectacol de coregrafie realizat de Krista Sandu. Este o bijuterie coregrafică în care tinerii Răzvan Stoian, Dana Marineci, Andrei Iancu, Irina Ștefan, Victor Țăpeanu și Krista Sandu pornesc în aventura căutării sinelui. Dramatismul și profunzimea sunt transmise fără cuvinte în „Kairos”, iar spectatorul este invitat să le descopere.

INFO

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Intrarea la cele două spectacole produse de UNATC va fi liberă.

Foto credit: Elena Simion

30
/07
/17

Unul dintre momentele de culminație și excelență artistică devenite tradiție la Festivalul „Vara Magică” o constituie prezența pianistului Valentin Gheorghiu în cadrul concertelor desfășurate sub genericul Dialogul generațiilor. Miercuri, 2 august, de la ora 19.30 pe scena Ateneului Român alături de Valentin Gheorghiu se vor afla soția acestuia, Roxana Gheorghiu – pian și fiica lui, Valentina Gheorghiu – pian, dar și o altă celebră celebră familie de muzicieni români, Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel și Iulia Adriana Cazacu – vioară.

30
/07
/17

CRONICĂ DE FILM La concurență cu al „Al doilea joc” (2014) al lui Corneliu Porumboiu, „Țara moartă”, noul film al lui Radu Jude, este probabil cel mai radical și anti-spectacular documentar românesc post-2000. O operă cinematografică ambițioasă formal și polemică prin subiect.

28
/07
/17

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times. 

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

28
/07
/17

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la Fabrica de Cultură, în zilele de 4 și 5 august, de la orele 19:00, două reprezentații ale spectacolului „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, cu ocazia întâlnirii anuale a sașilor, estimată, de către organizatori, a fi cea mai mare de după 1989.

27
/07
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Tristan Tzara (Samuel Rosenstock, 1896-1963), născut la Moinești și mort la Paris, a avut o existență fabuloasă, parcă meteorică prin dâra de neașteptat, fulgurantă, lăsată pe firmamentul Europei culturale.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.

27
/07
/17

„Cu ce a fost piesa? Cu trei homeleși!” … E primul răspuns (fulger!) pe care l-am dat după un spectacol tur-de forță...și un marș (la fel de forțat) printr-un București canicular. Abia după ce am ajuns acasă și am început să derulez în minte (la rece!) cele 90 de minute ale piesei lui Harold Pinter, răspunsurile au început să prindă contur.

27
/07
/17

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție,Caravana Filmelor NexT urmează să instalezesala de cinema preferată a verii în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale din 7 orașe din țară, în perioada 27 iulie – 23 august.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

26
/07
/17

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională. Producția va fi distribuită în cinematografele din toată țara de microFILM.