Toamna marilor spectacole, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/toamna-marilor-spectacole-la-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis din Bucureşti deschide stagiunea cu spectacolul „Visul unei nopţi de vară“, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză şi în scenografia Adrianei Grand. Instituţia condusă de George Ivaşcu va relua în luna septembrie şi succesele stagiunii trecute, „Lecţia de violoncel“, cu Radu Beligan şi „Tom şi Jerry“, cu Florin Piersic Jr.

Un articol de Ziarul Metropolis|13 septembrie 2014

„Visul unei nopți de vară“, de William Shakespeare, un spectacol în viziunea lui Victor Ioan Frunză, îi aduce pe scenă, printre alții, pe actorii George Costin, Andrei Huțuleac, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae, Cristina Florea, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron.

Spectacolul (foto sus de Adriana Grand) este prezentat în avanpremieră și este programat pe 14, 15, 17 și 18 septembrie, de la ora 19.00. Victor Ioan Frunză a mai montat textul lui Shakespeare, pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, în 2006.

Pe 20, 21, 22 și 23 septembrie, Radu Beligan revine pe scena Teatrului Metropolis în „Lecția de violoncel“, de Mona Radu, un spectacol în regia lui Felix Alexa, cu Marius Manole, Lamia Beligan, Rodica Ionescu/Tania Popa. Incredibil succes de casă, spectacolul a fost selectat și în programul Festivalului Național de Teatru (24 octombrie – 2 noiembrie, București), de criticul de teatru Marina Constantinescu.

Interesul publicului este cu atât mai mare cu cât actorul Radu Beligan, care va împlini anul acesta 96 de ani, a declarat că acesta este ultimul său rol. A intrat în Cartea Recordurilor, fiind cel mai longeviv actor încă în activitate. Anul acesta, cineva l-a întrebat de ce joacă atât de mult (a jucat chiar şi de trei ori într-o singură zi, în „Lecţia de violoncel“, la Metropolis). Răspunsul lui Radu Beligan a fost următorul: „Dacă nu joc, sunt trist!…“.

Pe 25 septembrie, de la ora 19.00, se joacă „Tom și Jerry“, o comedie neagră, în regia lui Florin Piersic Jr.,cu Florin Piersic Jr., Paul Ipate și Larențiu Bănescu. „Tom și Jerry sunt doi asasini plătiți, omoară oameni, asta e meseria lor. Ești în teatru, dar e ca și cum ai fi în cinema. Nu poți să nu te gândești la Tarantino. Mă gândesc și eu la Pulp Fiction, dar voi afla că greșesc“, scrie Andrei Crăciun, în cronica lui.

„Începem în forță, și asta nu înseamnă nimic față de ce va urma. La cererea publicului vor fi reluate mai multe spectacole de succes din stagiunile trecute, dar vom avea pe tot parcursul acestei stagiuni și producții noi. Pregătiți-vă pentru multe surprize uriașe, de care veți avea parte la Teatrul Metropolis!“, a declarat George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis.

Metropolis, singurul teatru cu număr special pentru rezervări

La şapte ani de la înfiinţare, Teatrul Metropolis din Bucureşti a venit în sprijinul spectatorilor săi, punându-le la dispoziţie un nou număr de telefon pentru rezervările de bilete: *7707.

Un apel este taxat normal, în funcţie de reţeaua din care sunaţi. Dacă sunaţi din Vodafone, Orange sau Cosmote, un minut va fi taxat la valoarea unui apel Vodafone-Vodafone, Orange-Orange sau Cosmote-Cosmote.

Puteţi suna la numărul *7707, 7 zile din 7, între orele 10.00 şi 18.00. Un operator vă va rezerva biletele la spectacolele dorite sau vă va ajuta să alegeţi un spectacol pe gustul dumneavoastră.

Teatrul Metropolis vă pune la dispoziţie şi sistemul de cumpărare de bilete online – unul dintre cele mai moderne sisteme de acest gen din România, direct de pe site-ul oficial al teatrului www.teatrulmetropolis.ro. De asemenea, rămâne valabilă şi varianta de cumpărare direct la casa de bilete a teatrului, situat în Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2.

INFO

VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ

De William Shakespeare

Versiune scenică de Victor Ioan Frunză

Preț online: 24.84 Lei; Preț casa de bilete: 21.60 Lei

Distribuție

Theseu, ducele Atenei : GEORGE COSTIN
Egeu, tatăl Hermiei : ALIN FLOREA
Lysander, îndrăgostit de Hermia : ALEXANDRU PAVEL
Demetrius, îndrăgostit de Hermia : ADRIAN NICOLAE
Philostrat, maestru de ceremonii : ANDREI HUȚULEAC
Peter Gutuie, asistent medical : ALIN FLOREA
Blându’ , tâmplar : EDUARD CÂRLAN / COSTIN DOGIOIU
Nic’ Fundulea, frizer : SORIN MIRON
Subțirelu’, croitor : AMIR QASHOU
Francisc Fluieraru, vulcanizator : CAROL IONESCU
Tom Botișor, tinichigiu : SORIN FLUTUR
Hippolyta, soția lui Theseu: CRISTINA FLOREA
Hermia, îndrăgostită de Lysander : MIHAELA VELICU
Helena, îndrăgostită de Demetrius : NICOLETA HÂNCU
Oberon, regele elfilor : GEORGE COSTIN
Titania, regina nimfelor : CRISTINA FLOREA
Puck: ANDREI HUȚULEAC
Un prinț indian: AMIR QASHOU
Spirite, zâne, elfi: ADRIANA ALDEA, ANDREI BIBIRE, CODRIN ANDREI BOLDEA, EDUARD BOȚ, SELINA COLCERU, ANTONIA DIN, GLORIA MELU, ANDREEA MERA, PAUL RADU

Casting & training: GEORGE COSTIN & ALEXANDRU PAVEL
Comunicare & logistică: SORIN MIRON
Consultant artistic: ADRIAN NICOLAE
Efecte sonore: ALIN FLOREA & SORIN MIRON
Decorul și costumele: ADRIANA GRAND
Direcția de scenă: VICTOR IOAN FRUNZĂ

20
/08
/16

Într-o zi de 20 august se năştea istoricul literar Zoe Dumitrescu-Bușulenga (1920) şi se stingeau din viaţă îndrăgitul cântăreţ Joe Dassin (1980) şi Dimitrie Bolintineanu, "unul dintre cei mai mari poeţi pe care i-a produs poporul român" (N. Iorga) şi "poate cel mai genial" (O. Densușianu)...

19
/08
/16

Compozitorul Adrian Enescu a încetat din viață vineri, au confirmat reprezentanți ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR). La Gala Premiilor UNITER, eveniment care a avut loc anul acesta, la Teatrul “Regina Maria” din Oradea, Adrian Enescu a fost recompensat cu Premiul Special pentru Muzică de Teatru.

19
/08
/16

„Profesorul de vioară” – povestea violonistului forţat de împrejurări să predea muzică unor tineri din Heliopolis, cea mai mare şi mai periculoasă favelă din Sao Paolo – poate fi văzut, de astăzi, în cinematografele din România. Filmul lui Sergio Machado este inspirat de povestea reală a Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de success proiecte de incluziune socială din Brazilia, iniţiat în anul 1996.

19
/08
/16

Într-o zi de 19 august (1881) se năştea George Enescu, cel de-al optulea copil al familei Costache şi Maria Enescu. Viitorul muzician de geniu rămâne în scurt timp singura odraslă a familiei, toţi ceilalţi şapte copii veniţi pe lume înaintea sa stingându-se din viaţă la vârste fragede.

19
/08
/16

INTERVIU La 25 de ani, Editura Nemira are casă cu grădină; trei câini, trei pisici; peste 1500 de autori publicați. Entuziasm, limonadă rece. Și un director general doar oleacă mai bătrân decât ea: Ana Nicolau.

18
/08
/16

„M-am născut la trei zile după intrarea României în război. Am avut, până am plecat în Franţa, la vârsta de doisprezece ani, extrase de naştere pe care scria «născut la 18/31 august». Se dădeau ambele date.“ Viaţa lui Neagu Djuvara începe aşadar în 1916, la Bucureşti, sub semnul aventurii şi al peregrinărilor.

18
/08
/16

Într-o zi de 18 august (1952) se năştea actorul şi dansatorul american Patrick Swayze, devenit celebru după rolurile din "Dirty Dancing" (1987) - film pentru care a scris și compus cântecul She's Like the Wind -, "Ghost" (1990) sau "Point Break" (1991).

18
/08
/16

Din 23 septembrie, unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului poate fi văzut pe marile ecrane din România. Câini marchează debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică, scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre, și reunește trei dintre cei mai apreciați actori români, în roluri puternice: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu. O mostră din atmosfera plină de suspans a filmului puteţi vedea în trailerul oficial lansat astăzi.

18
/08
/16

“Anii de comunism au creat acest fenomen: să ajungi să îţi fie scârbă de ţara ta.” - Neagu Djuvara. Istoricul, scriitorul şi diplomatul Neagu Djuvara împlineşte, astăzi, 100 de ani.

17
/08
/16

În perioada 3-18 septembrie 2016 Academia de Film CINEIMPACT oferă în România un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovarii în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. Cele mai bune proiecte de film ale celor 2 secțiuni vor fi sustinute cu premii in valoare de 4.000 de Euro.

17
/08
/16

Pe 19 august se împlinesc 135 de ani de la nașterea lui George Enescu, unul dintre simbolurile culturale ale României: compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor, el a marcat profund cultura muzicală românească. Cu acest prilej, Radio România Muzical a programat emisiunea-maraton de patru ore “George Enescu 135” (vineri, 19 august, de la ora 13.05)

17
/08
/16

Pentru pasionații de istorie sau pur și simplu cei care vor romane pline de personaje memorabile și întorsături de situație, seria Războiul celor Două Roze spune povestea tulbure și fascinantă a celor 30 de ani de război civil între cele mai mari familii nobiliare din Marea Britanie: Casa York și Casa Lancaster, una dintre ce mai brutale și sângeroase perioade din istoria Regatului. Este totodată perioada istorică și politică poate cea mai controversată și renumită, cu numeroase reprezentări în cărțile de istorie, romane, filme și seriale.

17
/08
/16

Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, anunță Centrul Național al Cinematografiei. Juriul CNC a fost compus din criticii de film Dana Duma, Magda Mihăilescu, Eugenia Vodă, Mihai Fulger, Andra Petrescu, Irina Trocan, Lucian Maior, Florentina Ciuvercă.

16
/08
/16

Scriitorul francez Pascal Bruckner își lansează în premieră mondială prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta și intitulată "Crăciun la palat", în cadrul celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Piesa de teatru, o comedie politică de situație, care face aluzie la Franța contemporană, va fi transpusă de regizoarea Chris Simion într-un spectacol-lectură. Din distribuție fac parte Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivașcu și Vlad Logigan.

16
/08
/16

Din toamna anului 2016, UNATC „I.L. Caragiale” în colaborare cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Universitatea din București găzduiește un program interdisciplinar : MASTER în „PERFORMING ART-THERAPY” (Art-terapie prin teatru și artele spectacolului).